Existovali obři? (3)

Skrývají archeologové důkazy o obrech?
Od té doby veřejnost tuší spiknutí. A má pravdu…

Opravdu tu bylo. A vzniklo v roce 2002. Jak ukázalo šetření, foto „indické kostry“ udělal specialista na umělecké fotografie, vystupující jako IronKite z Kanady. Neudělal to ve zlém úmyslu, ale díky účasti na každoroční soutěži nazvané „Archeologické anomálie 2“.

Za fotografii mu bylo uděleno třetí místo (které práce obdržely první a druhou cenu, není už dnes známo – přístup na web této soutěže je uzavřen). Účastníci soutěže byli požádáni, aby vymysleli nějaký úžasný archeologický nález. Někteří účastníci byli velmi talentovaní.

Obr. Kosti mastodonta z vykopávek

A tato práce padla na úrodnou půdu – mnozí lidé nepochybují o tom, že kdysi žili na Zemi obři.

Obr.: Další obr – ne menší než ten indický.

IronKite poslal fotografii poštou do National Geographic News, a sledoval jen umělecké cíle. S následnými povídačkami nemá nic společného. Ale své jméno si nepřeje zveřejnit.

Byl objeven i originální snímek, který posloužil pro tuto montáž. Pocházel z roku 2000 z Hyde Parku v New Yorku, z místa skutečných vykopávek. Byla zde objevena kostra mastodonta – prehistorického tvora – příbuzného slona. Ze snímku „indické obří kostry“ je nejasná jen jedna věc: čí kosti posloužily k sehrání jeho role? A ve stopách IronKita se vydaly desítky následovníků.
Internet je nyní plný obřích koster. Bohužel, pouze na podvodných fotografiích…

Obr.: Hroby obrů se nachází i pod vodou…

Pokračování