Na Zemi se staví památníky mimozemšťanům (4)

Kde bude další ?

Keckeburgský „žalud

9. prosince 1965 se snesla nad Kanadou a severovýchodními státy USA ohnivá koule. Vědci se domnívali, že jde pouze o pád meteoritu, letící od severu na východ a shořel 15 km nad Zemí, kdesi u města Windsor.

Ovšem to, co večer spadlo u města Keckburg, nemělo s meteoritem nic společného. Očitý svědek jej popsal jako kuželovitý objekt s podstavcem, navíc pomalovaný neznámými hieroglyfy. Oblast byla okamžitě uzavřená a obsazena vojáky.

Skeptici připomínají, že tento objekt byla sovětská družice Kosmos 96, která se měla stát sondou k Venuši. Start se však nezdařil a sonda vešla do hustých vrstev atmosféry nad Kanadou právě tento den a měl tvar podobný zvonu. Záhadné hieroglyfy, které Američan viděl poprvé v životě, byla ruská azbuka.

V roce 1990 se novináři z pořadu Sightings vrátili k případu a vytvořili maketu podle očitých svědectví několika fotografií a po natáčení ji věnovali městu. To z ní vytvořilo originální památník, lákající řady turistů. Úspěch tohoto počinu přinesl městu takoví příjmy, že město plánuje vytvořit ještě výstavnější památník, s monumentální oporou a podsvícenou světlomety.