Další odtajněné dokumenty…

V roce 2011 se „objevily“ dokumenty, podle kterých J.F. Kennedy zemřel proto, že chtěl tajné informace o mimozemšťanech a UFO.

Tyto „dokumenty“ jsou padělky.

Jejich autor – známý ufolog z města Big Bear Lake, Tim Cooper, který vytvořil už dříve řadu falešných zpráv, neboť se specializuje právě na vytváření kopií takových dokumentů.

Dokumenty, které jím byly kdy předloženy, vypovídající např. o havárii UFO, údajně podepsané vysoce postavenými osobnostmi (např. prezidentským kandidátem Thomasem Davey), nebo další „nalezené“ dokumenty skupiny MJ12 – byly vždy odhaleny jako podvody.

Šetření samotných ufologů prokázala, že dokumenty a dopisy od Coopera jsou vytištěny na jednom psacím stroji: písmena vykazují stále stejné charakteristické vady otisků, v obsahu sdělení jsou i snadno odhalitelné formální chyby.

Technika zhotovení „Kennedyho dopisů“ je jednoduchá: dokument se napíše na starém psacím stroji, a vlepí se do jiného, běžně přístupného, starého dokumentu, udělají se některé změny v datumech, vlepí se podpisy z dalších dokumentů, vše se naskenuje a dodá se vzhled „starého“ dokumentu. Některé části se začerní, aby „dokument“ dostal punc „cenzury“…