Na Zemi se staví památníky mimozemšťanům (6)

Kde bude další ?

Křídlaté monstrum

Záhadná okřídlená bytost, která se objevila v roce 1966, má svůj památník u města Point Plesant. Události byly zfilmovány v roce 2001 ve snímku „Proroctví z temnot“ s Richardem Gere v hlavní roli. (1)

Prvními svědky bylo několik mladých lidí. Pozdě večer 15. listopadu 1966 18 letý Roger Scarberi seděl za volantem auta. U rozpadlých vrat staré fabriky jeho žena otevřela úžasem ústa. Oba zírali do temnoty a uviděli dva jasné červené kruhy – jakési podivné oči.

„Vypadalo to jako člověk, ale bylo to mohutnější,“ vyprávěl Roger. „Mohl být vysoký tak 2 –2,2 m. Mělo to obrovská křídla, složená za zády. Jeho oči byly hypnotizující. Během celé dlouhé minuty jsme nebyli schopni se pohnout, jen zírat na něj. Nemohl jsem z něj odtrhnout pohled. Vzpamatovali jsme se až když Steve zakřičel: „Vypadněme odsud!“

Roger se vzpamatoval a vyrazili k silnici, ale tu náhle před nimi na nevelkém kopci se objevila další postava. Když auto k ní dorazilo, postava rozepnula křídla (Jako u netopýra“) a vznesla se vertikálně do výšky.

„Ujížděli jsme jako šílení skoro 100 mil za hodinu,“ řekl Roger. „A přesto se ta bytost držela stále nad námi. A přitom ta bytost nijak křídly nemávala.“

Následující den šerif Georg Johnson uspořádal tiskovou konferenci a předložil novinářům celou událost. Kdosi dal bytosti jméno „člověk-motýl“.

Po dvou dnech se udála další příhoda, která ji spojila s létajícími talíři. 17. listopadu 1966 se učitelka Roy Grace probudila štěkotem psů ve 4:45 hodin. Vyhlédla z okna kuchyně a uviděla obrovský objekt visící na úrovni střech, kulatý, veliký jako domek, jasně svítil. Ještě než stačila vzbudit muže, objekt zmizel. Ten samý den na silnici u domu Grace jel 17 letý mladík, a „velký pták“ se náhle objevil vedle auta a držel se vedle něj celou míli.

Lidé, kteří se s monstrem setkali, shodně vypovídali, že bytost vyvolávala příšerný strach. Poté, co se s bytostí setkal jeden místní obchodník, byl tak otřesen, že jeho žena se domnívala, že má srdeční záchvat. Teprve když monstrum odletělo, se obchodník vzpamatoval.

Dnes už „člověk – motýl“ přináší jen příjemné věci. Po natočení filmu se sem hrnou davy turistů, a tak vznikl nápad vytvořit strašlivé bytosti památník.

Odkazy 

(1)  The Mothman Prophecies (USA, 2002),  https://www.csfd.cz/film/7185-proroctvi-z-temnot/prehled/ 

Obr v titulku: Projekt památníku v Nižním Novgorodu

  • V roce 1988 byl místní student unesen čtyřmi mimozemšťany do jakéhosi černého objektu. Co se dělo dále, si nepamatuje. Když přišel k sobě, zjistil, že uběhly tři hodiny. Památník je zatím v projektu.