Kdo byl Budd Hopkins

Elliot Budd Hopkins (1931-2011) byl slavný průkopník učení únosů do UFO. (1)
Scénář „únosu do UFO“ se významně změnil po vydání Hopkinsovy knihy „Missing Time“ (Chybějící čas) v roce 1981.

Předtím k únosu do UFO mohlo nastat pouze tehdy, když se lidé vydali ven na osamělé, opuštěné místo pozdě v noci, a setkali se s mimozemšťany (jako např. Betty a Barney Hillovi, Travis Walton, aj.).

Hopkinsův příspěvek do této oblasti úplně přerušil souvislost mezi pozorováním UFO a únosem do něj.

Hopkins předložil scénář o mnoho znepokojující a děsivější. Mnoho lidí prostě bylo uneseno ze svých domovů, zatímco spali nebo se zabývali nějakou každodenní činností, jako je sledování televize nebo čtení. Mimozemšťané a jejich bezradná kořist, jen proplouvali zavřenými okny nebo pevnými stěnami.

Neplatily pro ně jakékoliv fyzikální zákony, gravitace a všechny Newtonovy pohybové zákony.

Na otázky, proč takový únos nikdo nevidí, nebo někdo jiný neudělá fotografii takového únosu, Hopkins odpovídal, že mimozemšťané mají schopnost během tohoto procesu sami sebe a své unesené zneviditelnit.

Hopkins byl od roku 1990 členem slavné trojky badatelů během rozkvětu „Abductologie“, spolu s Dr. Johnem E. Mackem, MD., (1929-2004) (2) a Dr. Davidem M. Jacobsem (1942). (3)

Hopkins byl zakladatelem a výkonným ředitelem „Intruders Foundation“ (Nadace Vetřelci) (4), nazvané podle bestselleru Intruders (Vetřelci) z roku 1987, která měla v roce 1992 minisérii pořadů v hlavním vysílacím čase na CBS-TV.

Hopkins byl jedním z organizátorů konference o únosech na MIT v roce 1992, podporované fyzikem Davidem Pritchardem.

Jeho ex-manželka Carol Rainey byla rozčarovaná z jeho nedbalosti, upravování důkazů, skrývání nedostatků, o kterých věděl, a přesto je hlásal do světa jako pevný důkaz. Stala se jedním z jeho nejtěžších kritiků.

Budd Hopkins podlehl rakovině v New Yorku 21. srpna 2011, ve věku osmdesáti let.

Odkazy

(1) https://en.wikipedia.org/wiki/Budd_Hopkins
(2) https://en.wikipedia.org/wiki/John_E._Mack
(3) https://en.wikipedia.org/wiki/David_M._Jacobs
(4) http://www.intrudersfoundation.org/inside.html