Další pyramida v Bermudském trojúhelníku?

Tisková agentura Prensa Latina v roce 2012 zveřejnila, že kanadští oceánologové objevili na mořském dně v bermudského trojúhelníku pozůstatky města.

A zdá se, že velmi starého. Podvodní objekty viděli a natočili badatelé z Kanady, z firmy Advanced Digital Communication – Paul Weinzweig a jeho manželka Polina Zelitskaja, pocházející z Ruska.

Firma Paula a Poliny ještě se třemi dalšími firmami zkoumali dno u pobřeží Kuby na základě smlouvy s kubánskou vládou.

Pátrali po pokladech z potopených španělských lodí. Pomocí sonaru zkoumali reliéf dna a robot dělal podvodní snímky.

Podle slov badatelů, které předala agentura, objevili město v hloubce 700 metrů. Jakoby tam byly čtyři pyramidy, ulice, náměstí, pomník připomínající Sfingu, stěny s některými nápisy. Jedna pyramida vypadá, jako by byla ze skla. Badatelé věří, že umělé struktury na dně mohou být součástí potopené Atlantidy. „Nevěříme, že příroda je schopna vytvořit struktury se symetrickou architekturou,“ komentuje svůj objev Polina.

Ve zprávách jsou však některé podivné nesrovnalosti.

Pokud máme věřit informační agentuře Prensa Latina, pak pyramidy objevili před pár dny na severním pobřeží Kuby.

BBC hlásí, že podvodní objekty jsou na západ od Ostrova Svobody. A že poprvé byly objeveny už v roce 2011.

Noviny Daily News, které citují hlavně nadšenci, také odkazují na západ. Ale o většině nálezů přinesly zprávu už v roce 2002, jako o objevu z předchozího roku, to znamená 2001 – opět při práci podle smlouvy s kubánskou vládou.

Kde je pravda? Není známo.

Pokud jsou pyramidy na západě (v případě, že existují), nejsou umístěny v Bermudském trojúhelníku. Nebo odkaz na něj byl použit proto, aby zvýšil atraktivitu zprávy?

Nebo manželé Paul a Polina skrývají umístění objeveného „města“? Postupem času to výzkumníci zjistí. Pokud to není vymyšlená historie…

Na dně bermudského trojúhelníku nejde o první zvláštní nález. Známý oceánograf Meyer Verlag na jaře 2012 řekl, že už v roce 1991 při zkoumání dna „trojúhelníku“ v jeho samotném centru v hloubce 600 m sonar ukázal přítomnost dvou gigantických pyramid, větších než Velká pyramida v Egyptě. Stavby prý byly postaveny relativně nedávno – asi před půl stoletím – a vyrobeny neznámou technologií z materiálu, podobného na velmi tlusté sklo. Badatel vyhlásil, že má v úmyslu vyslat výpravu k těmto pyramidám.

Výsledky těchto expedic, pokud se vůbec uskutečnily, jsou stále neznámé…

Je zajímavé, že nyní prý byla objevena také skleněná pyramida. Možná jde o pyramidu Dr. Meyera?

Nebo je to celé podvod?

Podle:

The Cosmic Glass Pyramids of Doom, 30.4.2012. In:
http://skeptophilia.blogspot.cz/2012/04/cosmic-glass-pyramids-of-doom.html