Mimozemšťané létají přes Anglii, jako doma!

V únoru 2005 mluvčí ministerstva obrany Velké Británie oznámil, že se nevylučuje existence mimozemšťanů.

Ujistil veřejnost, že se zprávy sledují, a připravuje se zpráva o pozorováních UFO za rok 2004 a začátkem roku 2005.

Obr.: Tento snímek byl vytvořen v září 2004, vojenští experti jej považují za největší úspěch poslední doby. Ale identifikovat objekt, který klesal nad kopci, se nepodařilo.

Celkem jsou v dokladech zprávy od 88 svědků. Kritérium pro výběr informací bylo následující: byly přijaty zprávy od vojenských pilotů, od armády, námořnictva, policejních hlídek a různých počestných občanů, důvěryhodných svědků. Zprávy od psychicky narušených, fanatiků, drogově závislých, alkoholiků a zrakově postižených jsou vyřazeny v první fázi sběru dat. Jak uvádí zpráva Ministerstva obrany, došlo několik tisíc zpráv.

Ale pouze 88 z nich bylo podle odborníků uznáno jako nesporné.

Proč se Britové dívají na UFO?

Zájem vojenských kruhů o tento fenomén se vysvětluje tím, že všechny nepochopitelné otázky zaslouží pozornost, protože to by mohlo ohrozit bezpečnost země.

Ze současné zprávy a dalších dokumentů týkající se UFO a vystavených na stránkách ministerstva obrany, je jasné jedno: po „létajících talířích“ Britové začali pátrat téměř okamžitě po druhé světové válce.

V roce 1950 byla dokonce vytvořena speciální komise. S jejími vývody je možno se seznámit, i ona je vystavena na veřejné doméně a píše se v ní: „Nejsou žádné důvody se domnívat, že by tento fenomén mohl představovat ohrožení země.“ Ale shromažďování informací stále pokračuje.

Proč nejsou tyto seznamy utajeny?

Tisíce lidí na celém světě každý den vidí UFO. Předpokládejme, že z 99% to jsou létající stroje, které jsou vytvořeny lidmi – letadla, vrtulníky, meteorologické balóny, hořící úlomky družic, nebo vzácné atmosférické optické jevy. Ale třeba v jednom procentu případů není známo, o co doopravdy jde. A to vzrušuje společnost. Britské ministerstvo obrany přiznalo, že otázky týkající se UFO, jsou třetí nejčastější ze všech, na které se lidé ptají. Hned za první a druhou otázkou – žádostí o nábor, platy a armádní disciplínu.

Takže – lidé se ptali – a bylo jim odpovězeno.

Je možné, že armáda něco podle vlastního uvážení skrylo, ale v zásadě běžní Britové vědí: „vojáci sledují UFO“ a „kdyby něco!“, tak Královské letectvo a námořnictvo přijde na pomoc.

Může být ještě něco lepšího pro podporu příznivého veřejného mínění o ozbrojených silách?

Pátrá po UFO i ruská armáda?

S touto otázkou se obrátili ruští novináři na tiskové služby vojenského letectva, kosmických sil a raketových vojsk strategického určení. Odpověď byla: „Nám o tom není nic známo.“

Pouze jeden tiskový mluvčí, kterému bylo slíbeno, že se neprozradí jeho jméno, řekl: „Problém UFO mě velmi zajímá.

Ale za několik let práce v tiskové službě jsem se nikdy nesetkal s těmito dokumenty. Pokud by byly některé žádosti předloženy, pak bych nutně o nich věděl. Je možné, že armáda sleduje UFO, ale pak příslušný útvar má vysoký stupeň utajení. Pokuste se odeslat požadavek na generální štáb.

Což jsem udělal. Teď budu čekat na odpověď, kterou armáda musí poskytnout na základě zákona „o hromadných sdělovacích prostředcích“.

Několik faktů ze zprávy britské armády

Rok 2004

  • 9. ledna, 04.30, Leystershir. Na obloze se objevil černý trojúhelník s jasnými světly v rozích. Vydával zvuk podobný hromu.
  • 10. května, 22.47, Ayrshire. Na obloze se objevily dvě žluté koule a probleskly se po ní vysokou rychlosti
  • 20. květen 9.43, Surrey. Obdélníkový objekt na obloze. Svědek ho viděl tak jasně, že rozlišoval některé prohlubně a okenní otvory na palubě stroje.
  • 13. července, 1.00, Londýn. Kruh velkého rozměru visel na obloze. Byla jasně osvětlen. Její barva se pravidelně měnila.
  • 2. září, 23.50, Kent. Svědek viděl velký stříbrný disk. Proletěl extrémně vysokou rychlostí.
  • 7. září, 11.30, Flintshire. Pozorovány dvě stříbrné koule. Letěly vedle sebe. Za nimi byly dva pruhy, jako u letadel.
  • 10. října 10.15, Glasgow. Cosi, připomínající trubku o velkém průměru, letělo jiho-východním směrem.

2005

  • 15.ledna, 23.15, Staffordshire. Pozorován objekt ve tvaru disku.

Komsomolská Pravda poslala žádost na ministerstvo obrany

Novináři Komsomolské Pravdy se rozhodli zjistit, zda ruská armáda sleduje UFO, a 8. února 2005 zaslali faxem na ministerstvo obrany, následující otázky:

  • 1. Je v sestavu ministerstva obrany (nebo generálního štábu), služba (řízení jednotky), které se zabývají otázkami pozorování a studia neidentifikovaných létajících objektů (UFO)?
  • 2. Existují nějaké statistiky o pozorování UFO ve vzdušném prostoru Ruska za poslední rok? Během období 1992 – 2004? Pokud ano, uveďte tyto statistiky.
  • 3. Mohou se novináři seznámit s dokumenty, na které jsou (nebo nejsou), práce o sledování fenoménu UFO odborníky z ministerstva obrany (nebo generálního štábu) RF?
  • 4. Pokud jsou odborníci na studium UFO na Ministerstvu obrany (Generálního štábu) k dispozici, je možné některého z nich požádat k rozhovoru?

Boris Šurinov, předseda společnosti UFO v Rusku:

  • „Na počátku roku 1994 jsme poslali dotaz ruskému generálnímu štábu, jestli by bylo možné poskytovat nám materiály o neidentifikovaných létajících objektech. Jakýchkoli. Takových, které nepředstavují porušení státního tajemství. Dopis byl předán veřejnou podatelnou ministerstva obrany. Prošla řada let. Odpověď nemáme.“

KP, 10.2.2005