Mimozemšťané v muzeích

O UFO a mimozemšťanech se mnoho píše, ale jen málokdo je viděl.

„Létající talíře“ nevidí každý – podle statistik, možnost vidět UFO v průběhu života je dáno jen každému dvacátému člověku.
Aby ostatní nepřišli zkrátka, ufologové po celém světě začali vytvářet muzea věnované UFO a anomálním jevům. A nijak neprodělali: těch, kteří chtějí vychutnat záhady je stále dost!

Oběť havarovaného „létajícího talíře“ v Roswellu v roce 1947. Nejslavnější exponát na světě vztahující se k UFO. Bohužel, pouze figurína.

Hlavní město UFO

Palmu prvenství pevně drží Roswell – město v americkém státě Nové Mexiko. Tam existují až tři muzea věnovaná „tajemství století.“ Nejslavnější z nich je Mezinárodní muzeum UFO.

V letech 1992 až 2007 muzeum navštívily téměř dva miliony lidí. Další – Muzeum pozorování UFO – je za okrajem města. Jeho majitelé nejen přijímají návštěvy, ale i natáčejí „neviditelné UFO.“ Můžete je vidět za 6,95 USD, i když odborníci tvrdí, že zachycují létající hmyz před objektivem (viz Nebeské rybky? Záhady ve fotografii. KPUFO.CZ) 

 

Tento „ufonaut“ se vyšplhal na lustr v planetáriu v Charkově (Ukrajina).

Při pohledu na rychlou prosperitu Roswellu otevřeli muzea UFO i další města. Největší z nich je Muzeum UFO, sněžného člověka a Lochnesské příšery v San Franciscu a Muzeum záhad v Seattlu.
V žádném z nich není jediný fragment UFO, ale muzeum v Seattlu, ukazuje zbytky letadel B-25, které se zřítilo 1. srpna 1947. Letadlo letělo s nákladem „trosek UFO“ z ostrova Mauri na analýzu.

Podle slov umělce, tito mimozemšťani stojí a truchlí za své kolegy, kteří zemřeli na Zemi. (UFO muzeum, Petrohrad, Rusko).

V kanadském městě Shag Harbor (Nové Skotsko) otevřeli muzeum věnované případu z tohoto regionu – přistání UFO 4. října 1967 v malé zátoce – Shag Harbour Incident Society Museum. (http://cuun.i2ce.com/misc/shagHarbourMuseum). Existuje verze, že mimozemšťané nejdříve opravili svou loď pod vodou, a pak odletěli. Vzpomínky na tento případ pronásledují obyvatele velmi dlouho.

«Kosmický ostrov»

V Japonsku plní úlohu místního epicentra fanoušků všeho neznámého městečko Hakui. Tisíce nadšenců UFO se sem chodí dívat na oblohu, aby vyfotili něco tajemného. Aby návštěvníci nebyli zklamáni, muzeum „Kosmický ostrov“ zde postavili ve tvaru „talíře“.

Tento podnik stál 6,3 miliardy jenů (asi 30 miliónů dolarů). Expozice se skládá ze tří hlavních částí: průzkum vesmíru, hledání mimozemské inteligence a informace o UFO. V muzeu jsou makety skutečných kosmických lodí – bohužel, pouze pozemských.

Druhé největší muzeum UFO v Asii bylo založeno tureckým ufologem Haktanem Akdoganem v provincii Kappadokie. Zpočátku bylo v Istanbulu, ale pak ji přestěhovali do místností, vytesaných do skály. Stačilo pouze upravit vstup a čekat na turisty, navštěvující skalní města Kappadokie. Říkají, že pod zemí sochy mimozemšťanů vyvolávají u turistů velmi silné dojmy.

„Kosmický ostrov“ v Hakui (Japonsko). Mimozemšťanů je v této zemi velmi málo. Takže turisté se mohou vyfotit pouze s figurínami znázorňující postavy ze slavné „pitvy ET“.

Muzeum v Rusku

V Rusku bylo první muzeum UFO a neobvyklých jevů založena před několika lety v Petrohradu v Muzeu kosmonautiky v Petropavlovské pevnosti. Umělci vytvořili výrazné sochy mimozemšťanů, a všechny původní exponáty sem zapůjčili městští ufologové.
Pro muzeum byl vyčleněn skládací dřevěný pavilon, takže funguje jen v teplém období. Tento nápad inspiroval Togliatti, Perm, Eisk, Krasnojarsk a Nižnij Novgorod, kde začali vytvářet lokální muzea „anomalistiky“. (Muzeum v Petrohradě bylo zrušeno na jaře 2009).

Kdy vznikne takové muzeum v ČR ?