Na Zemi se staví památníky mimozemšťanům (7)

Kde bude další?

Památník prvnímu únosu

Úřad historického dědictví státu New Hampshire (USA), (1) umístil v blízkosti města Lincoln pamětní desku, připomínající únos Betty a Barney Hillových, k němuž zde došlo před 50 lety.

V září 1961, při návratu domů autem z krátké dovolené v Kanadě, tento manželský pár zažil cosi, co se nakonec stalo prototypem mimozemských únosů. Viděli něco divného na noční obloze, zastavili auto, a vrátili se domů o dvě hodiny později než očekávali.

O tři roky později se psychiatr Benjamin Simon podrobil hypnóze. V ní si vzpomněli, že ten večer navštívili kosmickou loď z jiného světa, podstoupili podivné lékařské vyšetření, které na nich prováděly cizí bytosti s modrošedou kůží, s malými ústy, dvěma otvory v místě nosu a velkýma mandlovýma očima. Šediví – Grays, jsou dnes běžní v ufologické literatuře.

Novinář John G. Fuller (1913 – 1990) (2) uvedl tento příběh ve své knize „The Interrupted Journey“ (Přerušená cesta, 1966), v roce 1975 byl natočen televizní film „Incident UFO“ (3), v hlavní roli – James Earl Jones a Estelle Parsons. Případ se nakonec stal klasickým únosem. To vše je připomenuto deskou, která se objevila 20. července 2011 v Lincolnu, v Indian Head Ressort, blízko místa, kde manželé zastavili své auto a mysleli si, že vidí UFO. Na desce je uvedeno:

„V noci z 19. a 20. září 1961, manželský pár z Portsmouth (New Hampshire) Betty a Barney Hillovi zažili blízké setkání s neidentifikovaným létajícím objektem a ztratili dvě hodiny času při jízdě na jih v blízkosti Lincolnu. (…) Byla to první zpráva o únosu rozšířená v Americe.“

Psychiatr Benjamin Simon obvinil ze vzniku o příběhu o únosu fantazii Betty, zaujatou příběhy o létajících talířích. Řekl, že příběh byl vymyšlený a pocházel z noční můry Betty po vidění světla a ona pak bombardovala svého manžela s obsahem svých snů, dokud i on nevěřil, že byl unesený bytostmi z jiného světa.

V Indian Head Resort se ve dnech 23. až 25. září 2011 konal Víkend UFO u příležitosti 50. výročí únosu Hillových. Účastníci víkendu, kteří zaplatili 289 dolarů, včetně ubytování a stravování, provázela neteř manželů Hillových, Kathleen Marden (4), společně s badatelem UFO Stanton T. Friedmanem.

Odkazy

(1) New Hampshire Division of Historical Resources. Internet: http://www.nh.gov/nhdhr/index.html
(2) John G. Fuller. Wikipedia. Internet: http://en.wikipedia.org/wiki/John_G._Fuller
(3) The UFO Incident (1975). IMDb. Internet: http://www.imdb.com/title/tt0073834/
(4) Kathleen Marden. Internet: http://www.kathleen-marden.com/