Tajemný odstřelovač

Fenomén, který není příliš známý, neboť se objevuje velmi sporadicky, se stal i velmi nebezpečným.
Je to „fantomový odstřelovač“ (sniper phantom), fenomén tak zvláštní a nezapadající do žádné známé oblasti anomálních jevů. Nyní však na jeho účet může být připsána vražda.

Tragédie se odehrála na Novém Zélandu. (1)

Ve čtvrtek ráno 24.října 2013 22 letý farmář Rutger Telford Hale řídil svůj vůz „Subaru Legacy“ na dálnici poblíž města Wanaka. Vedle seděla jeho přítelkyně, 26 letá Danielle.

Najednou něco trefilo čelní sklo a probilo ho to. Rutger stočil auto na stranu. Z jeho hlavy tryskala krev. Danielle chytila volant a zastavila auto, které jen zázrakem neskončilo v příkopě. V tu chvíli si všimla, že zadní okno je také rozbité. Předmět, který způsobil smrt řidiče, proletěl celým autem. Musel být velký jako lidská pěst.

Rána byla smrtelná. Když přijela záchranka, Rutger už byl mrtev.

Samozřejmě, že policie usilovně hledala vražednou zbraň. Očistila od vegetace pozemek o ploše 450 krát 30 metrů a prohledávali ho tři dny. Tajemný předmět však nikde nenašli.

Výsledek expertiz vyšetřovatele udivily. Předmět, který pronikl do auta, nebyla kulka.

Nebyl to led, který by spadl z letadla. Nebyl to meteorit. Nebyl horký a nezanechal žádné částice v ráně nebo na úlomcích skel.

Úplná absence mikročástic – to je něco nepochopitelného pro kriminalisty. Je to ale klasický průvodní jev záhadného fenoménu „sniper phantom“.

Novozélandské noviny tak označily tajemný smrtící objekt za UFO…

Dosud byl nejvíce postižený tajemným „střelcem“, švédský voják Sven Andersson. 12. září 1974 ho něco udeřilo do stehna přímo u brány letecké základny, na které sloužil.

Lékaři konstatovali: hloubka rány je pět centimetrů, ústí vstřelu jako od kulky, ale východ střely z těla nebyl. Ani kulka. Dokonce i kdyby došlo k tak neuvěřitelné náhodě, že by kulka z těla sama vypadla, musely by v těle zůstat mikročástice – ale ani ty zde nebyly.

Detektiv z Halmstadu Karl-Erik Calebe, který pátral po stopách tohoto „případu pokusu o vraždu,“ po 3 letech i nadále držel případ jako otevřený. Prověřil i verzi o zmizelých kulkách z ledu. Ale byla to jen legenda. Vystřelit ledovou kulku se nikdy nezdařilo.

Nakonec musel přiznat, že nechápe, co Anderssona střelilo.

Je otázka, co tento jev způsobuje a zda souvisí s tajemnými průstřely okenních tabulí všude ve světě.

Ve státě Washington na jaře roku 1954 v jednom týdnu zaregistrovali více než 1500 případů průstřelů předních skel automobilů. V Seattlu se pouze za jedinou noc objevily díry v několika stech skel. Policie odhadla, že výtržnictví tohoto rozsahu se muselo účastnit alespoň 200 organizovaných a domluvených osob.

Díry se však podle očitých svědků, včetně policistů, objevovaly náhle a přímo před jejich očima. Stalo se i to, že byla proděravěna i karosérie auta. Několik lidí bylo lehce poraněno. Ani v těchto případech se střely, způsobující díry, nikde nenašly.

Pokusy o vysvětlení přičítaly jev různým příčinám, které však byly stejně tajemné a neobjasněné, jako tento fenomén – působení UFO a jeho nějakých záhadných paprsků, nebo průniků z jiného vesmíru.

V roce 1986 se řada probitých skel oken objevila v ruském Petrozavodsku během jediné noci. Průstřely byly v takových výškách domů, kam dětské praky rozhodně nikdy dostřelit nemohly…

Psychotronici připomínají, že tajemné „průstřely“ se objevují i v domech, kde se objevuje jiný tajemný fenomén – poltergeist. Fotografii nepochopitelně proděravělého dna porcelánového hrnku (!) uvádí Z. Rejdák na straně 213 v knize „Perspektivy telepatie“ (Rejdák – Drbal, 1995) z domu v severomoravských Bohušovicích, kde docházelo k mnoha tajemným jevům v roce 1986.

Jev tajemného střelce zůstává tedy stále neobjasněný.

Odkazy

(1) http://www.stuff.co.nz/the-press/news/65286090/Rutger-Hales-family-motorist-must-live-with-guilt-of-deadly-accident

Vyšlo v časopise Záhady života 1/2018