Jak to bylo s Alternativou 3

Nejúžasnější a strašlivé spiknutí všech dob…

„Nejúžasnější a strašlivé spiknutí všech dob: život na Zemi je odsouzen k zániku, a vlády velmoci mají plán, jak zachovat malé jádro lidstva k přežití,“ říká se na předsázce knihy Alternativa 3 (1), autorů Leslie Watkinse, Davida Ambrose (2) a Christophera Milese. (3)

Kniha, vydaná ve Velké Británii v roce 1978, vypráví, jak se lidé přestěhovali Mars v roce 1962 před blížící se ekologickou katastrofou. USA a Sovětský svaz se okamžitě spojili při realizaci tajného programu obsazení rudé planety a přenesení tam to nejlepší z lidského druhu.

Hrozný příběh vyšel najevo náhodou. V roce 1977 britský televizní tým vyšetřoval případy odlivu mozků, kdy význační vědci nevysvětlitelně mizeli. Vyšlo na povrch, že se blíží konec světa a mizení lidí má dvojí účel: za prvé, odborníci jsou součástí elity, kteří přežijí na Marsu, a na druhé straně běžní občané jsou použiti jako otroci na vybudování základny na Měsíci, která bude sloužit jako tranzitní stanice.

Astronaut Apollo Bob Grodin potvrdil do televizních kamer, že když vkročil na Měsíc, ten byl už plný lidí.

Faktem je, že Alternativa 3 měla být vydána 1. dubna 1978, na den šprýmařů, ale z nějakého důvodu došlo k odložení na 20. června. Fikce se okamžitě chopili konspirátoři a ti, kteří rádi ze strachu nevědomých lidiček sami profitují. Mnoho prodejců tajemství tak mělo „důkaz globálního spiknutí“ – celá fikce je prý „založená na faktech…“

Čeští konspirátoři samozřejmě nezůstali pozadu: J. M. Mašek, J. Chvátal, L. Kopecký… (4), nesmysly v mnoha obměnách dále šíří sekty exoblábolistů…

Třicet let po vydané knize následovalo DVD.

Konspirátorům však není žádný podvod dost velký, a nezastaví před ničím, jen aby obalamutili své ovečky.

Tak např. herce ve filmu označují za skutečné vědce, připomínají „podivnou smrt“ astronauta Boba Grodina v roce 1978, a přitom je otázkou 3 minut si zjistit, že žádný takový astronaut nikdy neexistoval.

Hlupáčkům nepřišlo divné, že „záhadně usmrcený astronaut“ se objevuje ve filmech i po tomto roce a podobá se herci Shane Rimmer (5) známému z filmů jako Star Wars (1977) (6), Space 1999 (1975) (7) aj.

Rozumný člověk se může jen dobře pobavit nad těmto fantasmagoriemi.

Odkazy

(1) http://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_3
(2) http://www.davidambrose.com/
(3) http://www.imdb.com/name/nm0587085/
(4) Georgina Bruni: „ALTERNATIVA 3“ – SÁGA ŽIJE DÁL. Matrix 2001 J. Chvátala, 27.09.2005, Překladatel L. Kopecký. http://www.matrix-2001.cz/ Mars, UFO a Alternativa 3. Převzato z Osud.cz. http://www.matrix-2012.cz aj.
(5) http://www.shanerimmer.com/
(6) http://www.starwars.com/
(7) http://www.space1999.org/