Nick Pope a invaze vetřelců

Ze svého působení na ministerstvu obrany Velké Británie při vyšetřování UFO v letech 1991 – 1994, si Pope udělal doživotní ufologickou kariéru.

Člověk by si myslel, že za takový krátký čas není možné proniknout do všech záhad. Ale to nevadí – Nick Pope dostává pozvání na všechny hlavní UFO konference, často je hostem v rozhlase a v TV.

Při každé příležitosti varuje před potenciální mimozemskou invazí.

V rozhovoru „Cizinci mohli zaútočit kdykoli,“ (1) prý bývalý šéf UFO projektu z ministerstva obrany varuje, že země by mohla být napadena mimozemšťany kdykoliv… Během svého působení v čele projektu ministerstva obrany na sledování UFO, Nick Pope pojal podezření, že ostatní formy života mohou navštívit Zemi, a konkrétně, Británii.

Stěžuje si, že ukončení projektu, který kdysi vedl, v podstatě otevřelo Zemi „dokořán“ mimozemšťanům. A ti se sem jen hrnou…

Začátkem roku 2012 Pope tvrdil, že fotografie UFO, které byly snad nejlepší a nejjasnější „záhadně zmizely“ ze zdí kanceláří ministerstva obrany. (2)

Také v červnu 2012 Pope vyvolal značnou pozornost, když varoval, že dojde k masovému pozorování UFO během nadcházejících olympijských her v Londýně. (3)

Když některá videa ze zahájení olympiády ukázala vyhlídkový balón nad stadiónem, byl interpretován některými lidmi jako UFO a vypadalo to, že Nick Pope záhadně přílet mimozemšťanů předpovídal. (4)

Pope také varoval, že vláda plánuje nejhorší možné scénáře pro útok z vesmíru a invazi mimozemšťanů. Raketoplány, lasery a energetické zbraně mají být použity k obraně proti jakýmkoli cizím lodím na oběžné dráze. Jako by nevěděl, že americké raketoplány byly rozptýleny do různých muzeí, a zbytek systému byl sešrotován.

Vzhledem k tomu, že reakce normálních badatelů na takováto vyhlášení byly velmi udivené, Pope začal pomalu brát zpátečku, i když velmi neohrabaným způsobem. Řekl proto Richardu Dolanovi, že jeho komentáře týkající mimozemské invaze vznikly pod dojmem jeho práce pro počítačové hry na toto téma.

Co z toho vyplývá?

Blogger Simon Sharman  odsoudil Nike Popea to, že tvrzení o vládních plánech na odražení mimozemské invaze zcela vymyslel jen pro komerční zisk. (5)

Blogger „nickpost“ napsal v článku s názvem „Konec Nike Pope“ že se již v oblasti ufologie zcela zdiskreditoval a vše, co sdělí, může být vnímáno už jen jako směšné. (6)

Ukazuje se, že ani s jeho působením na britském ministerstvu obrany není všechno tak jasné. Neexistoval tam totiž nikdy nějaký projekt na zkoumání UFO… (7)

Ačkoli byl dříve Nick Pope vnímán jako „velmi konzervativní“ ufolog, není to už dávno pravda.

Odkazy

(1) http://www.dailymail.co.uk/news/article-415514/Aliens-attack-time-warns-MoD-chief.html
(2) http://www.huffingtonpost.com/2012/03/19/ufo-photo-united-kingdom_n_1354737.html
(3) http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2155885/Keep-eye-skies-saucers-Olympics-Games-warns-MoD-UFO-expert.html
(4) http://www.examiner.com/article/olympics-ufo-aliens-or-goodyear-blimp
(5) http://ufonews-timefortruth.blogspot.cz/2012/07/no-hope-for-pope.html
(6) http://ufodaily.net/the-end-of-nick-pope/
(7) http://ufoupdateslist.com/2012/aug/m12-004.shtml