Další mumie mimozemšťana?

V Peru objevili pozůstatky podivných stvoření s obrovskými hlavami
Antropolog Renato Davila Riquelme, ředitel soukromého muzea „Ritos Andinos“ („Andské rituály“) oznámil v listopadu 2011, že byly nalezeny 2 podivné mumie.

Mumifikované pozůstatky podivných bytostí byly prý nalezeny u města Andahuaylillas, 30 km od peruánského Cusco, v jižní peruánské provincii Quispicanchi. Slavná planina Nazca s velkými kresbami je také v této provincii. Nálezové okolnosti těchto vykopávek však antropolog nesdělil, a jak uvidíme dále, není divu.

Obr. 1

První mumie je dítě s velkou trojúhelníkovou hlavou a velkými očními důlky. Hlava mumie je obrovská. Od brady k temeni má 50 centimetrů. Stejně velký je i zbytek těla. Zuby jsou však jako u dospělých – má v chrupu i stoličky, což neodpovídá věku tak malého dítěte (mezi 12 a 16 měsíci). Očnice jsou mnohem větší než u obyčejných lidí. Kromě značné velikosti je lebka velmi protáhlá a horní část je otevřená. Jde o znak mutace, zvané cranioschisis (rozštěp lebečních švů).

Fotografie druhé mumie Riquelme zatím veřejnosti nepředstavil. Je malá, má jen asi 30 cm, a šlo zřejmě o nedonošený plod. Byla zabalena v něčem, co připomínalo zbytky placenty. Podle Riquelma, dorazili k průzkumu mumie tři antropologové z Ruska a Španělska. Jména těch údajných antropologů však nejsou známá.

A ti prý už i uznali, že záhadné pozůstatky nepatří lidem. To znamená, že peruánský antropolog našel mumie mimozemšťanů. Tedy alespoň té větší.

„Přiznávám, že toto vyhlášení je extravagantní,“ dodává Riquelme. „Ale je jasné, že „velké hlavy“ neodpovídají ani jedné etnické skupině, žijící na naší planetě.“ V pravém oku mumie je zachovalý zbytek tkáně, takže bude možné analyzovat jeho DNA.

O co tedy jde?

Jde o dva kojence z předkoloniální doby, kteří podstoupili lebeční deformační procesy. Podle kronikářů koloniální éry, tyto postupy byly podporovány Inkou Manco Capacem a později jeho vnukem, Inkou Yupanqui Lloque.

Oblastní ředitelství kultury v Cusco označilo nález těchto kosterních pozůstatků v Andahuaylillas jako výsledek rabování archeologických nalezišť.

Hlava je k celkové velikosti těla neúměrně velká. Buď jde zřejmě o dítě postižené hydrocephalem, tedy vodnatelností hlavy, čemuž by napovídaly velké oční důlky, ale nikoli zuby dospělého člověka. Na vyhlášení ředitele soukromého muzea se však nelze spoléhat. O jeho kvalifikaci jako antropologa není nic známo. Od té doby se také další informace ani údaje o dalším výzkumu neobjevily. Proč taky.

Bombastické fráze o mimozemšťanech, o zahraničních vědcích, měly jen přitáhnout pozornost a turisty do soukromého muzea.