Existovali obři? (9)

Skrývají archeologové důkazy o obrech? * Lebky a další kosterní pozůstatky
Obří lidské kosti nejsou vystaveny v žádném muzeu na světě. Jen nadšenci v čele s historikem Michaelem Cremo, spoluautorem knihy „Zakázaná archeologie“, za to dává vinu zástupcům tradiční vědy. Ti prý schovávají unikátní nálezy, protože jinak by museli změnit názory na evoluci, i na celou historii lidstva.

Obr. Vzhled gigantopitheca rekonstruoval antropolog Bill Muns. Obrovskou postavu vystavovali v Museu of Natural History na University of Iowa (USA).

Obr. Nelze vyloučit, že naši předkové se s Gigantopitheky setkávali

V muzeích jsou jen zuby obrů. Vypadají jako lidské, ale jsou 6 krát větší. Například v roce 1935 našel takové zuby holandský paleontolog Koenigswald v jedné z lékáren v Hongkongu. Podle odhadů by jejich majitelé mohli vážit 350 do 400 kg.

Obr. Obrovské zuby – údajně od Gigantopitheků

Mnoho nadšenců dodnes argumentují existencí těchto zubů a přisuzují je mýtickým obrům – předchůdcům lidí.

Mají i další trumfy. V roce 1956 v jižní Číně, v provincii Kuang-si, archeologové objevili najednou dokonce tři obrovské čelisti s úplně stejnými zuby.

Jenže bylo zjištěno, že tyto zuby patřily lidoopům – druhu Gigantopithecus. Ano, tito primáti byli obrovští – měřili téměř čtyři metry. Takový mini King Kongové. Ale nešlo o lidi.

„Megatropi a gigantopithékové,“ píší představitelé klasické vědy, „byli ohromní lidé, jejichž ostatky lze nalézt v jihovýchodní Asii a na dalších místech. Byla to slepá, ničím nezavršená větev evolučního vývoje.“

Takže co zbylo? Jen mýty, pochybná svědectví a podvody.

Pokračování