Mimozemšťané nepochází ze Zeta Reticuli…

Betty Hillová a její manžel Barney prožili v září 1961 první únos do UFO (1).

Když se vrátili autem do svého domu v Portsmouth (New Hampshire, USA) po nějaké době viděli světlo na obloze. V hypnóze si vzpomněli, že pobývali v létajícím talíři, kde „modrošedí“ mimozemšťané s malými ústy a dvěma otvory místo nosu jim provedli lékařské vyšetření.

Psychiatr Benjamin Simon, který hypnotizoval Hillovy, označil za původce případu paní Hillovou, která měla velký zájem o UFO, jak uvádí John Fuller v knize „Přerušená cesta“ (1966).

Betty věřila, že noční můry, ve kterých ona a její manžel byli testováni na palubě mimozemské kosmické lodi, byly založeny na skutečných událostech, a přesvědčila svým příběhem o únosu svého manžela, až i on se připojil k případu a vytvořil si falešnou paměť.

Tak se zrodil první a nejslavnější únos, který stále jako skutečnost brání zuby nehty ufologové jako např. Stanton T. Friedman (2).

Za nejlepší důkaz únosu Hillových je podle Friedmana a další badatele hvězdná mapa, kterou Betty nakreslila během jednoho z hypnotických sezení, s tím, že ji viděla v kosmické lodi.

Jedná se o prázdnou mapu, s tečkami, které mají být hvězdami, spojeny čárami, které mají být obchodními cestami. Bývalá učitelka z Ohio, Marjorie Fish, našla koncem 60. let 20. století paralelu této mapy pomocí hvězdných katalogů. Předpokládala, že mimozemšťané museli žít u hvězdy, podobné našemu Slunci. Do roku 1972 dešifrovala mapu. Vyloučila přitom hvězdy, odlišné od našeho Slunce a dospěla k tomu, že mimozemšťané pochází z hvězdy Zeta Reticuli 1 a 2 ze souhvězdí Sítě.

Jsou to však spolehlivé mapy?

Brett Holman (3), fyzik z University v Melbourne, zkoumal mapu Marjorie Fish ve světle současných astronomických znalostí.

Holman ve svém článku „Sbohem, Zeta Reticuli“ (“Goodbye, Zeta Reticuli”) v britském vydání Fortean Times (4) (242, listopad 2008) napsal:

„Na počátku roku 1990 družice Hipparcos změřila pozice téměř 100.000 hvězd desetkrát přesněji než kdykoliv předtím, včetně těch, které se nachází ve výkladu Marjorie Fish. (…) Fish vyloučila všechny proměnné hvězdy a téměř všechny dvojhvězdy, tak, aby mapa obsahovala pouze údajně obyvatelné solární systémy, na kterých by mohli žít mimozemšťané. Nová data odhalují dvě z těchto hvězd podezřelé jako proměnné a další dvě jako binární. Takže tam jsou čtyři z jejích patnácti hvězd chybně a další dvě hvězdy jsou mnohem dál než se dříve určilo. Tedy šest hvězd, které určily výchozí pozici, jsou definitivně pryč, byly vyloučeno na základě samotných kritérií, které byly stanoveny před čtyřiceti lety. Sbohem, Zeta Reticuli.“

Holman tak prokázal, že mapy nelze považovat za věrohodné.

Samozřejmě je možné, že Reticulíni, kteří unesli Hillovy, měli na své lodi zpackané mapy obchodních cest…

Odkazy

(1) Byli jsme na palubě létajícího talíře. KPUFO.CZ, http://www.kpufo.cz/oblasti/ufo/unosy/h_hil.htm
(2) http://www.stantonfriedman.com/
(3) http://airminded.org/
(4) http://www.forteantimes.com/