Poslal Stalin mimozemšťany?

… do Spojených států na hitlerovském „létajícím talíři“?
Západní média šíří verzi, podle které roswellský incident – havárie UFO v roce 1947 v Novém Mexiku, byl organizován samotným Stalinem…

Sovětsko-německé spiknutí … ?

Záhadná nehoda poblíž amerického města Roswell, kde údajně havaroval „létající talíř“ s mimozemskou posádkou, vyvolává mnohé diskuse i různé hypotézy. Ale to, co předvedla novinářka Annie Jacobsenová, předčilo všechno.

Oznámila, že stroj i jeho piloty byl zaslán do USA na rozkaz samotného Stalina.

V nedávno publikované knize „Area 51 – historie nejtajnější americké vojenské základny bez cenzury,“ Annie říká: Stalin chtěl způsobit paniku v USA jako v roce 1938 po rozhlasové hře na motivy románu H.G.WellseVálka světů„.

Rozhlasová dramatizace divadla „Merkur“, tak přesvědčivě zahrála „Marťanskou invazi“, že dva milióny lidí se dalo do pohybu.

Obr. Novinářka Annie Jacobsenová, autorka nové idiotské verze roswellského incidentu

Stalin se údajně rozhodl zopakovat tento úspěch, ale na reálném základě vlny zájmu o UFO, která v USA nabírala na síle.

Jako UFO mělo posloužit v SSSR přizpůsobené německé letadlo Horten Ho 229, tzv. „létající křídlo“, které bylo ukořistěné v Německu. A jako „mimozemšťané“ měly posloužit zmrzačené děti.

Stalo se to tak, že do rukou sovětské tajné služby padl nacistický válečný zločinec – Josef Mengele, který prováděl kruté experimenty na lidech v koncentračních táborech. Po válce tato zrůda uprchla do Jižní Ameriky. Ale sovětští čekisti ho našli a přiměli ke spolupráci.

Obr. 2 Zařízení, které podle novinářky Annie sehrálo roli „létajícího talíře“

Obr. 3 Skutečné německé „létající křídlo“ ukořistěné Američany

Mengele vzal děti ve věku od 12 do 13 roků a znetvořil je plastickými operacemi tak, aby vypadaly jako mimozemské bytosti.

Letadlo s „posádkou“ bylo posláno nad Spojené státy. Řízeno bylo z dalšího letadla. Předpokládalo se, že tento „létající talíř“, spadne někde v hustě obydlené oblasti. Ale stroj postihla bouřka a havaroval v opuštěné poušti poblíž Roswellu.

Annie říká, že si tento zvláštní příběh sama nevymyslela. Dozvěděla se tyto šokující podrobnosti od nějakého důchodce, který pracoval jako inženýr ve společnosti EG & G („Edgerton, Germeshauzen a Greer Inc“), jež byla úzce spjata s vojensko-průmyslovým komplexem USA.

Vyprávěl, že byl poslán do Roswellu v roce 1978, a tam se dozvěděl, že těla, nalezená nedaleko havarovaného stroje nebyla mimozemská.

  • „Byli to lidé, přeměněni na pokusná zvířata. Neobvykle malí na piloty, s největší pravděpodobností šlo o děti, jejichž výška byla menší než 1,5 m. Byli podivně zdeformovaní, ale všichni stejně. Měli velké hlavy a velké oči neobvyklých tvarů. Byli nalezeni v bezvědomí, ale byli stále naživu.“

Senzace plná nesmyslů

Zástupce USAF na otázku o příběhu předloženém Annie Jacobsenové, řekl: „Ještě jsme nečetli tuto knihu, takže ji nemůžeme komentovat.“

Nicméně informace, která se již rozletěla v novinách po celém světě, rozpoutala nepěknou senzaci.
Reaktivní letoun Horten Ho 229 byl dobře známý v USA a sotva by je mohl oklamat: v dubnu 1945 vojáci 3. sboru americké armády převzali závod v Fridrihsrode, kde se vyráběl.

Němcům se podařilo vyrobit celkem šest strojů tohoto typu. Všechny padly do rukou Spojencům, ale ne SSSR.

Tvůrci neobvyklého letadla, bratři Walter a Reimar Hortenovi, také zůstali na okupovaném území, které spravovali Američané.

Tajný dokument US Air Force z 16. prosince 1947 uvádí, že bratři po válce strávili 90 dnů ve Velké Británii a později obdrželi peníze od Britů, ale že „žádný z nich neměl nijaké kontakty s představiteli sovětského letectva nebo jakýchkoli jiných států.“

Jacobsenová uvádí, že maximální rychlost letadla, poslaného Stalinem do USA, byla 1100 km/h. Ale ve skutečnosti Horten Ho 229 neletěl rychleji než 970 km/h. Ani dolet letadla v podstatě neumožňoval opustit teritorium SSSR. Ani start z letadlové lodi by „létající křídlo“ nezvládlo, nehledě na to, že takovou loď SSSR neměl.

Joseph Mengele, nazývaný „Dr. Smrt„, pracoval v roce 1947 na farmě u Rosenheimu v Bavorsku, kde se vydával za zemědělce, a uprchl do Jižní Ameriky až v roce 1949. Žádné pokusy na dětech v tomto roce, nemohl dělat, i kdyby chtěl.

Masivní výskyt „létajících talířů“ nad Amerikou Stalina překvapil a dotazoval se Sergeje Koroljova a dalších vědců, co by to mohlo být. Zájem Stalina o UFO vyvolal případ Kenneth Arnolda.

Mimochodem, rozumní ufologové se drží verze, že nedaleko Roswellu nespadl v žádném případě „létající talíř„. A ani ne UFO, ale svazek balónů a přísně tajného vybavení sondy „Mogul“, pro sledování sovětských jaderných testů. Tedy žádní pozemští mrzáci nebo šedí mimozemšťani tam nebyli a ani nemohli být.

Obr. 4 Američané zkoumají pozůstatky „talíře“ z Roswellu

V podstatě tato verze kopíruje to, co bylo senzační v době, kdy se objevil údajný dokumentární film o „pitvě mimozemšťana“, jež se často používá k ilustraci pro různé konspirační verze. Má ukazovat jednoho z pilotů (pilotku), který havaroval na Zemi v roce 1947. Dodalo to však Annie Jacobsenové základ pro potrhlou verzi o zmrzačených dětech.

Obr. 5 Foto z filmu „pitva mimozemšťana“.

Co když v USA skutečně havaroval „létající talíř“ s mimozemšťany?

Přesně několika lety zpravodajské agentury a noviny po celém světě vydaly svědectví bývalého astronauta USA, člena posádky Apolla 14, doktora věd Edgara Mitchella, které podal v rozhovoru pro britský rozhlas.

  • „Měl jsem to štěstí dostat se k faktům, že naši planetu navštívili mimozemšťané, a že UFO je realita,“ řekl astronaut, procházející se po Měsíci v únoru 1971.

Podle Mitchella mimozemšťané vypadají jako my. A neliší se výrazně od tradičního způsobu, známého z filmů a fotografií: jsou malí s velkými hlavami. Očití svědci mu řekli, že armáda vlastní čtyři těla. Z rozhovoru vyplynulo, že kořeny senzačního odhalení se vztahuje právě k incidentu v Roswellu.

„Narodil jsem se v Roswellu, prožil tam dětství,“ vysvětluje Mitchell. „Kromě toho, letěl jsem na Měsíc. Lidé ve mně mají důvěru. Zjistili, že riziko, říci mi o všem, je minimální. Vždyť všem svědkům – vojenským i civilním – bylo vyhrožováno, jsou vázaní povinností mlčenlivosti. Mnoho lidí, mimochodem, se rozhodlo promluvit až před svou smrtí.“