Britské vojenské kruhy sledují UFO (2)

Ministerstvo obrany Velké Británie uložilo v roce 2010 už poněkolikáté odtajněné dokumenty týkající se UFO.

Zde byli muži v černém…

Svědky podivného případu v roce 1974 v horách Walesu byli obyčejní lidé, místní obyvatelé.

Tvrdili, že 23.ledna 1974 uslyšeli hlasité tleskání. Poté se „všechno otřáslo“, a na obloze se objevila neobvyklá světla. Ani jeden svědek neměl pochyb o tom, že havaroval létající talíř. Koneckonců, ihned po incidentu oblast pročesávali „muži v černém.“

Místní orgány rychle ujistily všechny obyvatele, že to byl případ mírného zemětřesení, způsobeného průletem meteoritu.

Nicméně, i tentokrát fanoušci teorií o spiknutí připomněli paralely s Roswellem v USA, kde vláda údajně skrývala havarované UFO a těla mimozemšťanů byla převezena do tajných základen.

V dokumentech jsou také zprávy o tajemných aerodynamických rázech a zřícení létajícího objektu v kopcovité oblasti Peak na severu Anglie.

Tehdy byla okamžitě zorganizovaná záchranná operace za účasti policie, horských záchranářů a dokonce i letectva.

Nicméně, žádné trosky nebyly nalezeny.

A po vyšetřování policie Královského letectva (Royal Air Force), bylo rozhodnuto, že spadl buď kosmický odpad nebo meteority.

Dr. David Clarke řekl: „Tyto dokumenty ukazují, že až do zhroucení Sovětského svazu v roce 1991 zástupci letectva vyvolaly poplach v průměru 200-krát ročně kvůli zaznamenání neidentifikovaných objektů radarem. Většina z těchto případů byla sovětská průzkumná letadla.“

Je zajímavé, že z let 1991 a 1996 tyto záznamy nejsou k dispozici.

A ve stejném období Ministerstvo obrany zaznamenalo téměř 1200 zpráv o pozorování UFO od veřejnosti.

Jen v roce 1996 došlo 600 zpráv, 343 dopisů od lidí a 22 žádostí od členů parlamentu.

S největší pravděpodobností byl zájem spojen s populárním TV seriálem „X-Files“.

Obr. Objekt, který se objevil na obloze nad Manchesterem v roce 1991, byl jako bomba s tryskami.

Tony Blair byl také dotazován na UFO

Ukazuje se, že jen pár týdnů po nástupu do funkce, byl premiér Tony Blair dotazován na UFO.

Jeden fanoušek teorií o spiknutí (jeho jméno není známo) podal svou žádost písemně a poslal ji na Downing Street č. 10 27. června 1997.

Ptal se: „Můžete potvrdit, že předchozí vlády Velké Británie, SSSR, USA a Asie, obvykle zakrývají pravdu o setkáních s UFO / mimozemšťany? Mohl byste také potvrdit, že množství televizních pořadů o UFO/mimozemšťanech, jako jako „X-Files“, „Star Trek“, „Babylon 5“ a filmy „Den nezávislosti“, „Mars útočí“ a „Muži v černém“ jsou součástí strategického plánu západních vlád k přípravě lidí na skutečně setkání s mimozemšťany a / nebo cestovateli v čase?“

Úředníci v Downing Street zaslali dopis na ministerstvo obrany, kteří odpověděli jako obvykle: nemáme důkazy o existenci mimozemšťanů.

Obr. Svědek nakreslil tvar UFO, které viděl v roce 1995 ve Skotsku.

Mají UFO zájem o vojenská letadla ?

Bývalý učitel, nyní důchodce John Powell žije v blízkosti letecké základny Royal Air Force Lyneham ve Wiltshire.

Tam jsou obvykle převážena těla britských vojáků zabitých v bojích v různých částech světa.

Jeden den, když sledoval dopravní letadlo C 130 Herkules, jdoucí na přistání, si všiml stříbrného disku na nebi.

„Viděl jsem, že disk je kovový,“ řekl Powell, „jeho povrch odrážel sluneční paprsky.“

Učitel vytáhl fotoaparát a udělal pár fotek – jeden z nich zveřejnil britský deník Daily Mail.

Do záběru se dostal jak letoun, tak i UFO.

„Nikdy jsem nevěřil na mimozemšťany,“ říká úspěšný fotograf, „věřil jsem, že UFO neexistují. A teď věřím. Objekt nejen letěl – zjevně sledoval letadlo.“

Pozorování okomentoval zástupce ministerstva obrany Spojeného království. A řekl, že vyšetřování se nebude konat, vzhledem k tomu, že objekt není hrozbou. A že není možné vyšetřovat vše, o čem vypráví očití svědci. Nestojí za to, zabývat se podstatou každého takového případu.

Obr. UFO se dostalo do záběru učitele Johna Powella u letecké základny Royal Air Force ve Wiltshire.

Churchill a Eisenhower utajili informace o UFO, pozorovaných během války

Mezi odtajněnými dokumenty našli odborníci skutečný klenot – vyšetřování záhadné události, v nichž byli zapojeni piloti Royal Air Force (RAF), britský premiér Winston Churchill a americký generál Dwight D. Eisenhower, velitel spojeneckých sil v Evropě.

Tato záhadná příhoda se stala známou díky dotazu jistého fyzika (jeho jméno nebylo zveřejněno). na ministerstvo obrany.

Sdělil, že je vnukem osobního strážce Winstona Churchilla (což je pravda).

Od svého dědečka se dozvěděl následující. Když se blížil konec války, byl britský ministerský předseda informován o setkání pilotů průzkumných letounů s UFO.

Velký kovový objekt ve tvaru disku je doprovázel na cestě z Francie až k anglickému pobřeží. Nejprve se přiblížil, srovnal svou rychlost s rychlostí letadla. Nějaký čas letěl souběžně s letadlem, pak prudce zrychlil a zmizel.

Dědeček fyzika – osobní strážce – byl svědkem toho, jak Churchill projednával tento incident s Eisenhowerem.

Přísedící poradce vysvětlil, že objekt nemohl být ani střelou, ani raketou, neboť dělal nezvyklé manévry, zrychloval a zpomaloval. Jaký objekt průzkumné letadlo doprovázel, nebylo vysvětleno.

V důsledku toho Churchill nařídil utajit informace o setkání s UFO na 50 let, protože, podle jeho názoru, by to mohlo vyvolat paniku ve společnosti. Eisenhower s Churchillem souhlasil.

Jak vysvětlil vědec, dědeček chránil tuto informaci do roku 1973. Řekl o tom své dceři těsně před svou smrtí. Ta v roce 1999 předala příběh svému synovi.

A ten se tedy obrátil na MO: nejsou známy podrobnosti? Třeba svědectví pilotů. Možná, že existují snímky objektu? Nebylo by vhodné podívat se na incident z vědeckého hlediska?

Fyzikovi bylo odpovězeno – svědectví o pozorování UFO, vztahující se k období druhé světové války, již byly skartovány. A taková praxe existovala až do roku 1967 – tyto záznamy nebyly uchovávány po dobu delší než 5 let.

Fyzik napsal ještě další dopis – zda neexistuje třeba záznam o rozhovoru Churchilla a Eisenhowera.

Ale i zde byl zklamán. Z ministerstva odpověděli, že nic takového nenašli.

Ukazuje se, že příběh skončil bezvýsledně. Zůstává záhadou, zda příhoda fyzikova dědečka byla pravdivá.

Ale jedno je jisté: v průběhu druhé světové války britské ministerstvo obrany obdrželo svědectví o UFO. Otázka je, proč svědectví skartovala.

Mimochodem, dnes už se nedozvíme, jakou odpověd dostal Churchill na poznámku, kterou sám poslal v roce 1952 na ministerstvo obrany.

Stálo v ní: „K čemu je celý ten nesmysl o „létajících talířích“? Co to může znamenat? Kde je pravda? Připravte mi zprávu kdykoliv budete moci.“

Víme jen, že hned po otázce Churchilla byla ve Velké Británii založena organizace DI55, která měla shromažďovat a analyzovat informace o „létajících talířích“, přicházejících z vojenských zdrojů.

Obr. Churchill (vpravo) a Eisenhower: řekli Stalinovi o „létajícím talíři“?

O dřívějším působení DI55 nejsou žádné informace. Ale v jednom z prvních odtajněných souborů, vztahujících se k období 1985 – 1995, je zapsáno:

„Pokud bychom měli objasnit chování UFO hypotézami o mimozemském původu, je třeba připustit, že by to vyžadovalo možnosti, nacházející se za hranicemi lidského poznání a v rozporu se zákony fyziky!

Znamenalo by to, že by ovládali antigravitaci, využívali teleportaci, létali na motorech, pracujících ne na klasických proudových letadlech, a používali silová pole lidstvu doposud neznámé… „