Jak je to s novými mayskými artefakty?

Od konce roku 2011 se na internetu objevuje příběh o nálezu jakýchsi mayských artefaktů, v podobě rytin na kamenech a hliněných destičkách.

Jsou na nich klasické létající talíře a bytosti, tak velmi podobné známým šikmookým mimozemšťanům.

Podle kolující pověsti byly tyto artefakty objeveny před několika desítkami let archeology, a dodnes byly zkoumány a čištěny. Byly nalezeny ve vnitřních místnostech a prostorách určitého chrámu v Mexiku. Byly prý uznány jako důkazy o mayském kontaktu s mimozemšťany, a proto byly doposud skrývány před veřejností, aby nevyvolaly paniku.

Pouze v důsledku globálního zájmu o konec mayského kalendáře 21. prosince 2012 mexická vláda prý uvolnila fotografie různých artefaktů, takže lze čekat, že toto zlověstné datum by mohlo potenciálně zahrnovat i kontakt s vesmírnými vetřelci.

Zde jsou některé příklady záhadných artefaktů.

Rytiny na kameni níže se vysvětlují jako znázornění planety s atmosférou. Komety či jiné ohnivé objekty odchyluje přátelský UFO (talířek), zatímco je těsně následován další lodí.

Je to prý znázornění události, která se stala v minulosti – nebo příslib ochrany v budoucnosti? Nebo to souvisí s „konečným datem“ 21.12.2012?

Obrázky „tajemných mayských artefaktů“ jsou prezentovány jistým Nassimem Harameinem. (1) Není to žádný cizinec na YouTube. Nassim se proslavil s prezentací v PowerPointu, kde se zaměřuje na objev posvátné geometrie a jejímu vztahu k času, prostoru a vesmíru.

Jeho důvěryhodnost byla vážně zpochybněna mnoha vědců na webu. Detailní kritika jeho teorií a tvrzení je zde (2). Ale jak je to se samotnými artefakty?
Říká se, že demaskujícím příznakem podvodu jsou peníze. Tedy, že osoba, stojící za „nálezem“ nebo „artefakty“ atd. má knižní obchod, nebo je jinak finančně závislá na prezentaci nálezů. Zdá se, že Nassim Harramein není tento případ. Jeho prezentace mayských artefaktů na videu z YouTube nemůže přinášet velké peníze. Ale přece je tu jiná souvislost.

Podívejme se znovu na první informaci o nálezu mayských artefaktů, kterou přinesla agentura Reuters 17. srpna 2011. (3)

Podle ní mexická vláda vydá státní držené tajemství o konci mayského kalendáře tvůrcům filmového dokumentu „Odhalení Mayů o roku 2012 a dalších let.“ Informace byly chráněny 80 let a očekává se, že odhalení informací o budoucích katastrofách a mayské moudrosti budou šokující, řekl producent Raul Julia-Levy, syn herce Raul Julia.

Humbuk však brzy vyšuměl. (4) Jak k tomu došlo?

Zpráva na hollywoodreporter.com oznamuje o soudním řízení kvůli dokumentárnímu filmu. (5)

Elisabeth Thieriot říká, že se stala obětí podvodu, když financovala dokumentární film, a byla obětí opakovaných falešných obvinění. Žalovala o nejméně 1 milion dolarů Steve Ponda a The Wrap za urážku na cti, narušení soukromí a pomluvu, k čemuž došlo na blogu Los Angeles News.

Autoři článků psali, že natáčení jí financovaného dokumentárního filmu Raula Julia-Levy, muselo být ukončeno v Mexiku poté, co bylo zneužito pronajaté vybavení a došlo k obvinění místních úřadů, že se pokusily ukrást záběry, vybavení a dokumenty. Julia-Levy byl obviněn, že v rozporu s nařízením vlády nelegálně natáčel v Mexiku. E. Thieriot vše popírala.

Nicméně se ukázalo, že Julia-Levy nebylo pravé jméno tvůrce dokumentu.

Salvador Alba Fuentes jen falešně prohlašoval, že je příbuzný slavného mexického herce Raula Julia, známého třeba z filmů o Adamsově rodině. V článku v New York Times manželka již zesnulého herce vyhlásila, že užívání tohoto jména je nejen podvodné, ale také poškozuje jejího syna Raula Julia Jr.

Takové je zákulisí objevení mayských artefaktů. Neexistuje žádné uvolnění tajných informací mexickou vládou ani „odhalení“ o dávném kontaktu Mayú s mimozemšťany.

A co artefakty? Kdo je opravdu jejich autorem? Kde jsou umístěny?

Nejsou o tom žádné informace. Zmínky o „artefaktech“ lze nalézt jen na YouTube a na ufologických stránkách. Nikdo je neviděl, odborníci je neznají.

Další informace a analýzy, včetně ověřování stáří a mikroskopické studium rytin pro odhalení stop nástrojů nebo organického materiálu vhodného pro uhlíkové datování nejsou nikde k dispozici.

Lež má krátké nohy, daleko neuteče. Pravdu o těchto podvodných artefaktech se dříve či později dozvíme.

Odkazy

(1) http://www.youtube.com/watch?v=IPnbYsjgnFE
(2) http://azureworld.blogspot.cz/2010/02/nassim-haramein-fraud-or-sage-part-2.html
(3) Steve Pond: Mayan Secrets to Be Revealed by Mexican Government in ‚2012‘ Documentary. 17.08. 2011. Internet: http://www.reuters.com/article/2011/08/17/idUS269735214920110817
(4) Měli Mayové kontakt s mimozemšťany? – Záhady a zajímavosti (ZaZ) (zahadyazajimavosti.cz)
(5) http://www.hollywoodreporter.com/thr-esq/wrap-libel-defamation-lawsuit-324170