Hlava robota v měsíčním kráteru?

Pokud lze věřit nekritickým ufologům, pak alespoň jeden cizí artefakt byl na Měsíci nalezen

O „hlavě“, kterou údajně našli astronauti z expedice „Apollo 17“ v roce 1972 – poslední lunární expedici, vypráví Richard C. Hoagland, bývalý zaměstnanec NASA, ve své knize „Dark Mission: The Secret History of NASA“, kterou napsal s novinářem Michaelem Barou.

Obr.: „Dark Mission: The Secret History of NASA“

V ní dokonce publikuje fotografie „hlavy“ a také přináší i dialog astronautů o ní.

Z přepisu rozhovorů vyplývá, že v malém kráteru s názvem Shorty se astronauti setkali s nějakým podivným objektem na oranžové půdě.

Vzorek této půdy byl údajně odebrán a později ve zkouškách se zjistilo, že šlo o nějaký druh rzi. Pokud zde na Měsíci bylo něco kovového, tak to zrezivělo.

Na fotografii, nasnímaném astronauty v kráteru, je nejasně vidět i nějaký předmět, který je velmi odlišný od ostatních.

Kdo je Richard C. Hoagland?

Nepracoval v NASA, ale byl konzultantem pro kontrakty. A s expedicemi Apollo byl spojen pouze jako vědecký poradce na televizním kanále CBS, aby pomáhal novinářům.

Teoreticky samozřejmě mohl tajně zachytit obrazy „hlavy“. Mohl získávat některé „tajné informace“.

Ale konkrétně fotografie „hlavy“ nějak není přesvědčivá. Fotografie je pořízená bez odkazu na měsíční krajinu, bez astronautů v okolí, kteří na ni údajně narazili. Kde ji našli, kdo ji zvedl, co při tom bylo řečeno – to není jasné. O rezavé půdě se vedly podrobné rozhovory, ale o takové úžasné věci jako je „hlava“ – ani slovo. Proto u konzultanta jde pouze o dohady.

Obr.: Podobnost mezi hlavou v kráteru a robotem z „Hvězdných válek“…

Hoagland v těchto spekulacích nazývá objev nejbizarnějším a strašlivým. Přirovnává nález „hlavy“ na Měsíci s tou, kterou nosil robot C3-PO z „Hvězdných válek.“ A tak prý tato „hlava“, je také od robota. Mimozemského robota.

Podle Hoaglanda byl artefakt doručen na Zemi, aby se studoval jeho „mozek“.

U nekritických ufologů dostal tento nález, objevený bývalým konzultantem název Data´s Head. Jsou toho názoru, že jde o největší tajemství expedice „Apollo 17“. A jsou velmi hrdí, že vrhají na tento „nález“ alespoň trochu světla.

Podle :