Mimozemská mumie – stále opakovaný evergreen…

V roce 2012 se rychlostí blesku začaly šířit zprávy o nálezu záhadné mumie v Egyptě, u kterého stál dokonce československý občan…

LAHUN, EGYPT — Úřady v tichosti zakryly stopy snad největšího archeologického nálezu všech dob: perfektně zachovaného mumifikovaného těla mimozemšťana, pohřbeného ve starověké pyramidě!
160 cm vysoká bytost byla objevena sedmého ledna blízko Lahunu archeologem zkoumajícím malou pyramidu v blízkosti pyramidy Senusreta II., faraona z dvanácté dynastie, ale na veřejnost proniklo jen velmi málo informací o tomto mimořádném nálezu.

„Mumie pochází přibližně z období kolem r. 1880 před naším letopočtem, je to humanoid, ale zcela jistě to není lidská mumie,“ řekl zdroj v Egyptian Department of Antiquities, který dodal informace a fotografie nálezu, ale jen s podmínkou, že zůstane anonymní.

Není jasné, jakého je tvor pohlaví, ale víme, že má neobvyklou, plazy připomínající kůži, nemá uši, a má velké oči mandlovitého tvaru.

„Nápisy na stěnách hrobky naznačují, že mumifikovaný tvor byl královským poradcem, a že jeho jméno bylo Osirunet, což znamená ‚nebem, nebo hvězdami‘ poslaný.‘ Tělo bylo mumifikováno a pohřbeno s velkou péčí, spolu s mnoha neobvyklými předměty, které nedokážeme identifikovat.“

Nálezcem mumie mimozemské bytosti je podle egyptského zdroje Dr. Viktor Lubek, československý občan, a penzionovaný profesor University of Pensylvania. Archeolog nalezl ukrytou hrobku během průzkumu malé pyramidy jižně od velké pyramidy Senurseta II., která byla považována za hrobku královny, faraonovy manželky. (1)

Tato zpráva se nápadně podobá téměř deset let staré, jiné zprávě:

„Od začátku bylo zřejmé, že hrobka obsahuje cosi mimořádného, protože mumie byla prezervována velmi neobvyklým způsobem,“ řekl egyptský zdroj.

„Tělo bylo potřeno směsí zlata a hlíny, a bylo obaleno do plátno připomínající textilie. Předměty nalezené v hrobce byly zhotoveny z pevného syntetického materiálu, který nikdo nebyl schopen identifikovat, a jejich použití zůstává tajemstvím. Nic podobného nebylo v žádné Egyptské hrobce nikdy nalezeno.“

Podle zdroje bizardní nález způsobil problémy egyptským úřadům, které jej chtějí utajit dokud nebude pro neobvyklou mumii nalezeno přijatelné vysvětlení.

Egyptská vláda konsultovala nález s mnoha respektovanými archeology, ale zatím nikdo jej nikdo nedokázal vysvětlit.

„Popravdě každý z konsultovaných expertů, který mumii viděl, dospěl k závěru, že není pozemského původu,“ řekl zdroj.

„Obecně převládá názor, že se jedná o mimozemšťana, který neznámo jak skončil jako faraonův poradce. Ale nikdo z egyptských úřadů nechce tento závěr přijmout, protože potvrzuje oficiání vědě nepřijatelný názor, že starověká egyptská civilizace vznikla za pomoci mimozemšťanů. Egypťané odmítají věřit, že jejich národní dědictví je mimozemského původu,“ dodal.

Mumie bude letecky dopravena na Floridu, kde bude na universitě podrobně zkoumána specialisty.

Tento článek původně vyšel 12. dubna 2003 v americkém tabloidu „Weekly World News“ (2) a už od pohledu je zřejmé, o jaký zdroj jde. Skandály, celebrity a senzace – to je hlavní obsah.

Nová zpráva však k ilustraci použila fotografii jiné mumie.

Je to jednak fotografie z podobné zprávy o nálezu mimozemské mumie v Arequipa v Peru už v roce 1972. Samozřejmě, když se na místo badatelé vrátili do muzea v roce 1996, zjistili, že muzeum vyhořelo poté, co zloději ukradli všechny artefakty… (3)

A zároveň je tu fotografie malinké bytůstky, která v porovnání s rukou, držící pinzetu, rozhodně nemá výšku 150-160 cm, jak se píše ve zprávě, ale maximálně 25-30 cm…

Mimozemské mumie nejsou nic nového. Loni byla za ni označena mumie, nalezená v Peru (4), celý hřbitov mimozemšťanů je prý ve střední Africe (5), ale skutečná klasika je mumie, nalezená v Egyptě v rámci projektu ISIS samotnou KGB… (6)

Jak je vidět, pro svou úspěšnost v klamání prosťáčků se stále stejná legenda čas od času opakuje, jen s novými kulisami a kosmetickými detaily.

Odkazy

(1) http://beforeitsnews.com/alternative/2012/09/extraterrestrial-mummy-found-in-egypt-2471304.html
(2) http://www.weeklyworldnews.com/features/aliens.cfm
(3) http://www.taringa.net/posts/paranormal/9697063/Encuentran-posible-momia-Extraterrestre-en-Peru.html
(4) http://www.kpufo.cz/portal/view.php?cisloclanku=2012052901
(5) http://www.kpufo.cz/portal/view.php?cisloclanku=2010081301
(6) http://www.kpufo.cz/portal/view.php?cisloclanku=2009111401