Co byly záhadné „Ghost rocket“?

Byly slavné „přízračné rakety“ z roku 1946 ve Švédsku contrails?

Pozorování tzv. „přízračných raket – ghost rockets“ v Evropě, hlavně ve Švédsku po druhé světové válce, je známá ufologům, ale ne příliš široké veřejnosti.

Šlo o „přízračné rakety“ v tom smyslu, že lidé hlásili, že vidí objekty, které popsali jako „rakety“ nebo „řízené střely„, ale žádný důkaz o skutečné existenci takových objektů nebyl nikdy podán. Viz (1)

Některé objekty údajně spadly do jezer, ale i když bylo provedeno rozsáhlé pátrání, raketové části nebyly nikdy nalezeny v žádném jezeru ani nikde jinde. Skutečností také je, že v roce 1946 nebyly na žádné straně rakety, které by mohly přelétávat Skandinávii a je vyloučené, že by se takové zkoušky prováděly v její blízkosti.

Americký ufolog Robert Sheaffer (2) navrhuje, že vše mohlo být založeno na sledování obyčejných contrails. Je to možné ? Že by se lidé mohli tehdy tak splést?

Loni vypukla doslova hysterie mezi konspirátory kvůli tomuto snímku nad Kalifornií z 9.11.2010 (3)

I nyní různí konspirátoři spekulovali o „utajeném“ odpálení rakety u břehů USA – ať už americké, čínské, korejské, íránské, ruské … (4)

A to jsme 75 let od konce druhé světové války a měli bychom vědět daleko více jak o letadlech, raketách … Přesto je možné, že se někdy v budoucí knize o UFO objeví věta o tom, že lidé roku 2010 v USA pozorovali „přízračné rakety“ … namísto toho, že šlo o obyčejné contrails.

Vraťme se ale do roku 1946.

Bylo by nějaké letadlo s velkým dostupem schopné vytvářet contrails při létu kolem Skandinávie v roce 1946? Velká letadla, která létají ve vysokých nadmořských výškách, jako jsou B-17 nebo B-29, budou produkovat typické contrails, pokud meteorologické podmínky jsou příznivé. USA skutečně používalo bombardér B-29 pro průzkum v arktických oblastech po druhé světové válce, stejně jako v Evropě.

Některé z „přízračných raket“ byly zajisté meteory, zvláště ty, které byly pozorovány v noci, a byly popsány jako mihnutí po dobu zlomek sekund. Je to pochopitelné. Lidé mají tendenci sledovat oblohu více, než je obvyklé, když slyší, že se objevují neobvyklé jevy.

Ale jiné „přízračné rakety“, byly popsány jako pohybující se mnohem pomaleji, a letící vodorovně. To odpovídá právě contrails.

„Klasická“ fotografie švédské „Ghost Rocket,“ z článku na Wikipedii, je obvykle přičítán meteoru, ale vypadá velmi podobně jako výškový contrail. Všimněte si oblaků typu „cirrus“ nad ním. A právě kondenzační stopy jsou formou cirrové oblačnosti. Opravdu, meteorologické podmínky, které produkují contrails jsou stejné jako ty, které produkují cirry.

Je tedy možné, že záhada roku 1946 je vyřešena.

Dokazuje to i depeše amerického námořního atašé ve Stockholmu ze dne 16.srpna 1946, dříve klasifikována jako „Přísně tajná“: V ní se hovoří o „civilních pozorovatelích, kteří hlásí stíhačky, contrails a meteory jako rakety.“ (5)

Pozn.:

(1) Ghost Rocket – http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_rockets
(2) http://badufos.blogspot.com/
(3) Raw Video: Mystery Missile Appears over Southern California. Helicopter CAM „no audio“ http://www.youtube.com/watch?v=eAZLYn44FeQ&feature=related
(4) Elity se zřejmě pokusily zinscenovat jaderný úder na Los Angeles, byl překažen. http://www.osud.cz/elity-se-zrejme-pokusily-zinscenovat-jaderny-uder-na-los-angeles-byl-prekazen, UFO or missile? California, 11.09.2010. http://www.youtube.com/watch?v=5fCPHR_mGxI
(5) Guided Missiles and UFOs: A Tangle of Fear – 1937-53 – Part Two. By Joel Carpenter: http://www.project1947.com/gr/grchron2.htm