Podivné útvary na snímcích z Marsu (17)

Na Marsu byla objevena (malá) pyramida

NASA ukázala fotografii podivného objektu

Americká vesmírná agentura (NASA) předběhla všechny „virtuální archeology“, kteří hledají a nachází cokoliv podivného na fotkách z jiných planet.

Aniž by čekali na amatérské badatele, agentura ohlásila podivný objekt.

Na webových stránkách NASA umístila fotografii z robotu Mars Science Laboratory Curiosity, z 43 dne pobytu na Rudé planetě.

Na fotografii je pyramida. Každý může vidět, že objekt má téměř pravidelný geometrický tvar. Pokud neznáte měřítko, pyramidu můžete považovat za stavbu.

Proč ale tato pyramida není analogií egyptských pyramid? Protože je známo měřítko objektu.

Jak odborníci z programu Curiosity oznámili, výška pyramidy je 25 cm, šířka – 40 cm. Robot byl od ní asi 2 metry.

Na druhé straně, pyramida, je vysoce neobvyklý objekt přírodního původu. Virtuální archeologové vyhlašují, že může být umělého původu. A může být i součástí nějaké struktury.

V NASA, samozřejmě, takové závěry nedělají. Přesto neumí vysvětlit původ pyramidy. Slibují, že objekt bude prvním, který bude podrobně prozkoumán, včetně rentgenového spektrometru a laseru.

Pyramidu nazvali „Jake Matijevic“ na památku spolupracovníka NASA, který se podílel na řízení předchozích marťanských robotů – Sojourner, Spirit a Opportunity. Zemřel 20.srpna 2012 ve věku 64 let.

„Curiosity“, přistála na Marsu 6. srpna, a cestuje k místu zvanému Glenelg, kde bude hledat vodu a ke kterému má asi 200 metrů. Pokud se robot pohybuje, za den ujede od 22 do 37 m.