Případy malých mimozemšťanů (4)

Aljošenka aneb Kyštymský trpaslík

Už téměř 20 let vzrušuje mysl ruských badatelů záhadný Aljošenka. Tak byla pojmenovaná 25 centimetrů velká bytůstka, nalezená v létě 1996 v obci Kaolin u města Kyštymu, na severu Čeljabinské oblasti.

Tamara Prosvirina, starší, duševně nemocná žena trvala na tom, že Aljošenku našla na hřbitově, ještě živou. Krmila a ošetřovala ji, ale když se dostala do nemocnice, bytůstka bez pomoci zemřela. (1)

Aljošenka Foto: X-files

Záhadného Aljošenku zajistil místní milicionář už mrtvého. Později ho dal nějakým neznámým lidem, kteří tvrdili, že jsou ufologové z Moskvy, a slíbili, že o výzkumu sdělí podrobnosti. Zmizeli však s Aljošenkou neznámo kde.

Odborníci zajistili jen hadřík, do kterého Tamara Prosvirina Aljošenku balila. Z krvavých skvrn na něm byli schopni rozlišit vzorek DNA. Ten prokázal, že bytůstka byla – člověk. Šlo o předčasně narozené dítě s několika vývojovými postiženími. A nebyl to chlapec, ale dívka.

Malý mimozemšťan ve filmu „Muži v černém“. Je možné, že šprýmaři čerpají inspiraci právě odtud… Foto: MIB

Odkazy

(1) -r-: Jak to bylo s Aljošenkou. Záhady a zajímavosti (ZAZ), č. 3, roč. 2007 – https://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/2023/07/28/jak-to-bylo-s-aljosenkou/