Britské vojenské kruhy sledují UFO (1)

Ministerstvo obrany Velké Británie uložilo v roce 2010 už poněkolikáté odtajněné dokumenty týkající se UFO.

Vložilo na internet obrovské dávky materiálů – už 18 bloků po 5000 stranách.

Bloky obsahují zprávy, ručně malované nákresy a dopisy od občanů, a také podrobnosti o diskusi o „mimozemšťanech“ v parlamentu.

Množství informací je šokující. Z odtajněných souborů vyplývá, že průměrně vznikla jedna zpráva o pozorování UFO za jeden týden. V některých letech, například v roce 1996, bylo však takových zpráv až dvě za den.

Přitom přibližně jedna třetina objektů (6 z 16) zůstala neobjasněná. A některé případy se snaží odborníci odhalit dodnes.

„V roce 1957 byly úřady tak vyburcovány vzhledem k řadě incidentů UFO, že to vedlo k vytvoření Zvláštního výboru zpravodajských služeb,“ připomíná k archivním materiálům jeden z nadšenců odtajněných materiálů Dr. David Clark, ufolog a profesor na University v Sheffieldu.

„Ale po 40 letech Ministerstvo obrany přestalo vidět v UFO hrozbu pro národní bezpečnost. Začali tedy zkoumat, jak to ovlivňuje společnost.“

Mezi odtajněnými dokumenty jsou i velmi legrační případy.

Například, jeden občan města Leeds se obrátil na bookmakery v roce 1990. A vsadil 17 liber v poměru 100 ku 1 na to, že mimozemský život bude objeven na Zemi do konce 20. století. Muž byl přesvědčen, že absolutně vyhraje a dostane svých 1700 liber.

Bohužel, bookmaker mu odmítl výhru vyplatit. Sdělil, že „V současné době vaše sázka

Nemůže být považována za vyhranou, protože OSN – organizace, které věříme, že je zdrojem důvěry – dosud nepotvrdila existenci mimozemšťanů. Nicméně, protože v sázce je fráze „až do prosince 1999“, pak v případě, že OSN vydá takové potvrzení, rádi provedeme výplatu vaší sázky.“

Tento spor nakonec došel až do ministerstva obrany. Muž, který si vsadil na existenci mimozemšťanů, tvrdil, že v centrální knihovně města bylo nalezeno 19 knih, které popisují známý roswellský incident, když ve státě Nové Mexiko v USA v červenci 1947 údajně havaroval „talíř“ s mimozemšťany. Argumentoval: „Vsadil jsem na zjevná fakta, a sázkové kanceláře se skryly za vládní propagandu, která má zabránit panice ve společnosti. Chápu, že je to nezbytné. Proto také nepotřebuji zveřejnění mé sázky v médiích. Ale trvám na provedení odpovídající platby. Vyhrál jsem sázku.“

Logika sázejícího byla nezlomná: vždyť četní svědci pozorovali objekty a mimozemšťany. Takže bookmaker musí zaplatit.

Ale oficiální odpověď, zaslaná z ministerstva obrany dne 23. července 1999 byla: „K dnešnímu dni ministerstvo obrany nemá žádné důkazy o existenci mimozemského života. Proto podporujeme názor, že není nutné vyplácet výhru v této sázce.“

Obr. Pozorovatel načrtl návštěvu rotujících světel u svého domu v roce 1982. Jde o zjevná reklamní světla.

Britský Roswell

V prosinci 1980 se v Rendlesham Forest v hrabství Suffolk odehrál případ známý jako „Britský Roswell“.

Anglického „Roswellu“se účastnili vojácí U. S. Air Force. Tři strážní tvrdili, že viděli UFO v lese. Viděli jasná světla, která přistála do lesa poblíž základny RAF Woodbridge.

Později byly na určeném místě nalezeny stopy na zemi a na stromech. A úroveň radiace v okolí byla mnohem vyšší, než je obvyklá.

O dva dny později, poručík Charles Holt a několik dalších zástupců amerického letectva oznámilo, že nad lesy byla opět vidět podivná světla.

První informace o tomto případu byly odtajněny v roce 2001. Ale do dnešních dní část dokladů zůstává nepřístupná.

Obr. Trojúhelníkové UFO – v roce 1996 byly takové objekty pozorovány po celé Evropě.

Pokračování