Proč mimozemšťané mrzačí krávy?

Na konci 20. století proběhlo několik vln tajemného mrzačení domácích zvířat.

Tajemný „predátor“ roztrhal tělo zvířat, vytrhal část orgánů. A nikdo nedokázal zastavit tyto útoky: mrtvá zvířata byla nalezena dokonce i v zoologických zahradách.

Kdo krade pozemský skot?

K vrcholu masakru došlo v letech 1975 – 1976. Nejkrvežíznivější byl útočník v USA. Počet obětí jde do tisíců. Pouze v Coloradu takto zahynuli v průměru tři krávy za jeden den.

Guvernér Richard Lamm tehdy řekl: „Zabíjení dobytka – to je jedna z největších výzev v historii západního farmaření. To utrpělo těžkou ekonomickou ránu. Z hlediska humanity nemůžeme dovolit, aby i nadále pokračovala tato krutost.“

Ale tajemný dravec o povolení nežádal… Byla napadena dokonce hora Cheyenne. V jejích útrobách se nachází centrum protivzdušné obrany USA.

Tisíce vojáků, hlídající „zónu“ nezastavilo zabíjení bizonů v chráněné krajinné oblasti. Odkrvená těla dobytka zůstaly výzvou, na kterou Američané nemohli odpovědět.

Obr. Americký stát New Mexico 29. května 2009. Podivný kruh, který se objevil 23 metrů od pozůstatků mrtvého zvířete.

V roce 2009 se tajemný ničitel dobytka vrátil do Colorada.

8.března 2009 kovboj Mike Durant našel mrtvou krávu na pastvině u řeky Purgatorio.

„Byla to stará kráva, myslel jsem si, že mohla spadnout,“ řekl Duran. „Ležela na boku a vypadala divně. Podíval jsem se lépe a viděl, že vemeno je uřezáno. Řez byl čistý, žádná krev na těle ani okolo – dokonalý kruh, jako z laseru, který současně řeže a zároveň vypaluje ránu.“

O dva týdny později, Jim Garren z Valsenburgu také našel mrtvou krávu. A také bez vemene. „Všichni jsme hledali, ale nenašli jsme krev na zemi nebo na krávě,“ řekl farmář. „Jen nechápu, jak někdo mohl vyřezat části zvířete bez prolití kapky krve. Jak je možné, že nikde nejsou žádné stopy zápasu? Všechno vypadá tak, jako by kráva lehla a zemřela.“

Nedostatek krve – je jeden ze znaků útoku neznámých sil. Veterináři zjistili, že v těle není jediná kapka. Vykrvácet zvíře je velmi těžké: když otevřete tepny – blízké žíly se sevřou, aby zadržely část krve. Krev může být vyčerpána vyplavením přes fyziologický roztok pod tlakem, ale v terénu je to obtížné.

Farmář Tom Miller našel mrtvé tele u žlabu, kde stádo krmil dvakrát denně. Prozkoumal tělo a nemohl uvěřit svým očím.

„Je to nejpodivnější věc, kterou jsem kdy viděl,“ řekl Miller. „Stáhl jsem kůži, a zadní nohy prostě upadly. Všechny kosti uvnitř byly zlomené.“ To se stane, když zabité zvíře spadne odněkud shora.

Mnohokrát udivil farmáře nález koster ve větvích stromů, na elektrickém vedení, nebo jen v místech, kam kráva prostě vylézt nemůže.

Stopy zvířat, která jsou viditelné na sněhu nebo v blátě, náhle končí, jako kdyby je něco zvedlo do vzduchu, a těla chybí.

Kojoti a supi se z nějakého důvodu nepřiblížili k mrtvolám, takže ty jsou nedotčeny.
Miller už před 10 lety našel jednu z krav mrtvých. Její uši, oči, jazyk a genitálie byly vyřezány. „Nevím, kdo to udělal,“ – rozhodil rukama. „Myslím, že vinu má UFO.“

Soudě podle okolností úmrtí zvířat, je tu možná souvislost. V noci 17. března 2009, když Miller ztratil tele, letělo nad státem trojúhelníkové UFO. A ufologové si myslí, že to není jen náhoda.

Argentinské epicentrum

V Argentině bylo v létě 2008 nejvíce usmrcených zvířat v blízkosti města Puelche v provincii La Palma. Farmáři viděli UFO nad pastvinami a pak je čekaly hrozné nálezy.
30.června 2008 tam našli mrtvá zvířata – krávy se zářezy jedné z čelistí, bez oči, uší a konečníku. Její majitel řekl, že večer se svým synem seděl na zadním dvoře. Najednou se „noc změnila v den“: obrovský jasný objekt se vznášel nad přístřeším. Vyděšení farmáři vběhli do domu a dívali se na UFO oknem. Tehdy zvířata nebyla zraněna, ale smrt dobytka nenechala na sebe dlouho čekat.

Veterinář Alejandro Napuri poznamenal k jednomu takovému případy v provincii Buenos Aires: „Ani jediná kapka krve na místě činu. Jazyk byl vyřezán tak, že kost byla obnažena, a to není tak jednoduché. Řezy nemají nic společného s kousnutí krys nebo dravců.“

V červenci 2008 v blízkosti Puelche našli několik mrtvých zvířat. Farmářka řekla, že několik nocí za sebou lidé viděli „podivná světla plující po kraji.“

Zemědělec z Embajadoru za bílého dne zpozoroval paniku ve stádu: nad stádem proletělo UFO „v podobě dvou polévkových talířů, přiklopených k sobě,“ vysílající k zemi jasný paprsek.

Mezigalaktická válka?

Před třiceti lety byla souvislost mezi UFO a ztrátou dobytka mnohem zřetelnější.
V blízkosti mrtvol zvířat byly nalezeny otisky stop jakoby od „létajících talířů“, kruhy polehlé či spálené trávy, zvýšená radioaktivita.

Některým „šťastlivcům“ se podařilo překvapit záhadné objekty ještě na místě činu.

Nejznámější událostí těchto let se stal případ na Aljašce.

Pět turistů tábořilo na vyvýšenině v blízkosti řeky Yukon. Jeden z nich se probudil před svítáním a rozhodl se jít dolů k vodě umýt. Cestou viděl asi 20 visících oranžových „talířů“. Běžel probudit přátele, ale když vylezli ven, UFO nebylo již vidět. Když došli asi půl kilometru k řece, turisté narazili na obrovský kruh spálené trávy. V něm byly čtyři trojúhelníkové otisky, vtlačené 5 až 10 cm do země.

Kolem byly roztroušeny stovky (!) mrtvých zvířat. U losů byly odříznuty rohy a nohy, naházené na samostatné hromady. A všechny vnitřní orgány byly pryč. Těla medvěda grizzlyho byly bez očí a čelistí, ze sobů byly odstraněny kosti. Nikde nebyla jediná kapka krve, zranění vypadala čistá. Nedaleko ležela roztrhaná zdechlina velryby (?!) délky 4,5 metru.

Obr. Jeden z podivných řezů na kůži krávy s opálenými hranami. Vědci zjistili, že řezný nástroj byl nahřán na 400 stupňů Celsia.

Co říká věda?

Biologové a veterináři, po setkání s takovými případy obvykle jen pokrčí rameny.

Někdy se těla poražených zvířat rozkládají velmi rychle. A jindy, i když na slunci, se zdají, jakoby byla konzervovaná.

Studiem vzorků pod mikroskopem, veterináři objevili tři typy řezů: způsobil je buď žhavý skalpel, nebo šlo o prostý řez ostrým nožem a nebo šlo o nějaký velmi unikátní nástroj – přístroj, který řezal tkáně tak, že buňky odděloval od sebe, aniž by je poškodil. Provádět takové řezy pozemská věda zatím není schopná.

Všechny pokusy vyfotografovat hubitele zvířat selhaly.

Když se na badatele anomálních jevů Fernando Belsila v roce 1995 obrátil farmář ze severního Saskatchewanu a ohlásil, že 500 metrů od domu nalezl mrtvou krávu bez známek zmrzačení, badatel pojal podezření, že vrazi se vrátí k vyzvednutí vnitřních orgánů.

Belsile umístil v blízkosti kameru, která předávala signál do TV s videorekordérem.

Několik noci kamera fungovala dobře, ale dvakrát obraz zmizel na 12 minut. Záznam byl „osvětlen“ – jako kdyby do objektivu svítil silný paprsek světla.

V obou případech došlo ke změnám na mršině: poprvé někdo uřízl jazyk a kus kůže na jedné straně u tlamy, podruhé někdo vyřezal konečník.

Skeptici raději mlčí, spíše přijímaí snadněji vysvětlitelné případy (jako že padlé zvíře zřejmě napadli mrchožrouti) a říkají, že všechny ostatní případy jdou na vrub podobným příčinám.

Toto vysvětlení je i ve zprávě bývalého agenta FBI Kennetha Rommela „Operace „Roztrhaný dobytek“ (1980), kterou si objednala vláda ve snaze uklidnit lidi ve státě Nové Mexiko.

Bylo to nutné, neboť v Coloradu na vrcholu vlny uhynulého skotu zemědělci stříleli na vrtulníky a „podezřelé“ objekty.

Jenže při vážné analýze za značné prostředky, kterou provedl Americký Národní ústav vyšších věd, byly odhaleny anomálie, nad kterými vědci krčí rameny.

Krávy, koně a králíci bez uší

Ruský ufolog German Kolčin napsal, že „v naší zemi byly záhadně zabitá zvířata s vyřezanými vnitřními orgány nalezeny v Primorském kraji a ve Volgogradské oblasti. V roce 1987 na jednom uralském sovchozu bylo objeveno vyvrhnuté tělo krávy, přičemž v oblasti pozorovali UFO.“

V Krasnodarských novinách „Kubáňské Novosti“ 22.května 2002 byl otištěn dopis muže, převyprávějící příběh z druhé ruky.

U babičky v noci štěkal a vyl pes. Šla ven, aby viděla, co se stalo, a viděla, jak všichni psi se dívají směrem ke králíkárně. Tři králíci v něm byli udušeni a konečky uší byly uříznuty jakoby nožem. Krev ani jiné zranění na tělech nebyla. Když se vrátila domů, babička náhodou viděla oknem, jak za králikárnou vyletěla zářící koule velikosti dlaně a zaletěla za sousední domy.

V roce 1996 se poblíž jakutské obce Amga lovci Vladimíru Čečurinovi ztratily koně. O několik dní později byl hřebec nalezen mrtev. Všechny kosti zvířete byly neporušené, ale vnitřnosti se změnily na kaši. Srdce a plíce chybělo. Lovec si vzpomněl, že pár dní před incidentem viděl v okolí Amgy několik UFO.

Můžeme se jen radovat, že mimozemšťané se vyřádí na zvířatech, a nepořádají alespoň lov na lidi…

Michael Gerstein, předseda výboru UFO Ruské geografické společnosti