Jsou v Tibetu zbraně starých bohů? (3)

Vyšla kniha, založená na odtajněných dokumentech NKVD.

O jedné epizodě z knihy o 450 stranách vypráví v rozhovoru s redaktory Komsomolské Pravdy její autor, generál Ivašov

Obr.7 Jedna ze stránek svědectví Margarity Poležajevové proti Bljumkinovi.

Takže – jaké to bylo státní tajemství (o němž vedoucí OGPU nepovažovalo za nutné informovat ani generálního tajemníka Stalina?), za které zaplatili Němci Bljumkinovi 2,5 milionu dolarů? V té době to byla neuvěřitelná částka. A proč úřady tak spěchaly s jeho popravou?

Zde začíná to nejzajímavější. Spíše je to fantastické.

Ukazuje se, že po měsíčním výslechu byl Bljumkin „zlomen“.

Rozrušený vyšetřovatel Čertok nařídil naléhavě rozmnožit v 15 kopiích protokol a zaslat členům kolegia OGPU.

„1929, 30. října.
OGPU. Záznam o výslechu obviněného Bljumkina.

Otázka: „Jaké druhy zbraní, které jste nalezli v Tibetu, jste dal Němcům? Jakou zbraň, kde jsi to viděl? Jaký je způsob jeho fungování?“
Odpověď: „Jak jsem řekl svému vyšetřovateli, byl jsem na služební cestě do Tibetu v roce 1925 a z nařízení hlavy tibetského státu, Dalajlámy 13 (Thubtan Gyatso), jsem byl odvezen do podzemních sálů a ukázali mi některé z takzvaných artefaktů – zbraní bohů, zachovaných na Zemi v době 15-20 tisíc let před naším letopočtem. Tyto zbraně jsou uloženy v samostatných sálech. Podrobně jsem o tom napsal v mých zprávách. Jedna zpráva je ručně psaná, tištěná na psacím stroji, přibližně 20-25 listů každý. Kde je teď, nevím. Vlastnosti zbraně jsou přibližně následující.
1) Gigantické kleště – „Vadžaru“. S jejich pomocí se roztaví drahé kovy. Pokud se zlato roztaví při povrchové teplotě Slunce (6000 stupňů C), pak zlato se vypaří na 70 sekund a změní se na prášek. Tento prášek byl použit při stavbě mobilních obrovských kamenných plošin. Pokud se tento prášek nalije na plošinu, ztrácí se její váha na minimum. Prášek byl také použit v medicíně pro léčbu nevyléčitelných onemocnění a pro vyvolené – hlavně byl používán jako jídlo pro prodloužení něčího života.
2. Zvon – tzv. „Šu-dzy“, s kterým můžete na chvíli oslnit velké vojsko nebo celou armádu. Způsob její činnosti spočívá v transformaci elektromagnetických vln na určitou frekvenci, kterou lidské ucho neslyší, ale působí přímo na mozek. Je to velmi zvláštní zbraň. S jeho pomocí indický prorok Ardžuna vyhrál velké bitvy a přivedl nepřátele k panice.
Neviděl jsem, jak tato zbraň funguje. Viděl jsem agregáty v podzemních halách. Člen Rady Tibetu mi poskytl vysvětlení technických charakteristik, které jsem předal Němcům. Přesněji řečeno, zástupci německé vojenské zpravodajské služby, panu von Stilche. S Stilche jsem se setkal v Evropě na služební cestě. Kromě technických charakteristik těchto dvou agregátů jsem také von Stilche předal informace o další zbrani bohů. Tato zbraň zde zůstala přibližně od 8-10 tisíci lety před naším letopočtem, byla objevena v podzemních městech pod ledem Antarktidy v oblasti Země královny Maud.
Jak jsem se dozvěděl, abyste se tam dostali, potřebujete klíč a obřad zasvěcení, protože toto místo je střeženo stráží. Tato zařízení se může pohybovat jak pod vodou, tak vzduchem a to velkou rychlostí. Pohybují se na speciálních kulatých letadlech, které nevypadají jako letadla a zařízení, které jsou nám známy. Jejich technické charakteristiky jsem také předal von Stilche. On, Stilche, navrhl uspořádat novou výpravu do Tibetu a Antarktidy pro vědecké účely. Souhlasil jsem, ale neměl jsem v úmyslu uniknout, protože jsem chtěl sdělit tyto kontakty a záměry mému vedení.
To byla moje práce. Také jsem informoval von Stiche o objektech, které se nacházejí ve všech částech světa v horách. S pomocí těchto zařízení je možné najednou zničit všechna města a průmyslová centra všech zemí na světě, bez ohledu na stát a sociální systém. Jak jsem pochopil z vysvětlení v centrále a jak jsem uvedl ve svých zprávách, ve všech částech světa se do hory ponořují koule z obzvláště trvanlivého kovu, které nemohou být ani rozřezány, ani rozloženy.
Uvnitř těchto koulí existují určité mechanismy, které při zapnutí vytvářejí oblak podobný slunci. Tento mrak proniká do atmosféry, je řízen, tj. může se pohybovat po určité trajektorii. Na správném místě exploduje. To se stalo v roce 1904 v Tungusce, kde explodoval takový „oblak slunce“, který několik hodin předtím vyletěl z podzemní koule v Jakutsku. (Tajemství Tunguského „meteoritu“ dosud nebylo vyřešeno, verzí exploze jsou desítky. E.Č.) Kdo a jak tyto zbraně spravuje, není známo.“
Otázka: „Kdo jiný ví o vlastnostech těchto objektů a zbraní kromě Vás?“
Odpověď: „OGPU zná moje vedoucí. Téměř všichni moji šéfové to vědí, protože jsme o tom často mluvili. V jiných zemích sotva někdo vlastní tyto informace. Pokud vím, snaží se jen situaci analyzovat. Mí šéfové a já, vycházíme z toho, proč SSSR vynakládá národní peníze namísto uspořádání expedice Německem a jeho financování.“
Otázka: „Co víte o panu Stilche?“
Odpověď: „Často navštěvuje Rusko, Moskvu, Leningrad, Kyjev. Je známý mezi vědci, kteří se zabývají výzkumem v oblasti elektromagnetických vln a fyziky.
Absolvoval Norimberskou univerzitu. On sám je spíše biolog a vědec, než voják. Věnuje se hlavně vědě, na jeho výzkumy vláda a německá armáda přidělují obrovské peníze. Je to úžasný člověk, který pro nás představuje velký zájem. Zároveň mi oficiálně nabídl realizaci společných projektů s jejich účastí a financováním. Na podporu toho mi nabídl 2 miliony 500 tisíc dolarů, které byly z mého bytu zabaveny. Chtěl jsem tyto peníze předat svým nadřízeným. Oznámil jsem to, ale bylo mi řečeno, že je nutné vše ohlásit soudruhovi Menžinskému a jednat podle jeho uvážení, ale pak jsem byl obviněn a zatčen.“

Obr.8 Záznam o výslechu obviněného Bljumkina

Otázka: „Tvrdíte, že vaši nadřízení vám nařídili, abyste předal panu Stilche informace, o kterých jste se dozvěděl v důsledku vaší cesty do Tibetu?“
Odpověď: „Jednal jsem sám. Měl jsem zájem o spolupráci se Stilche a konečný cíl – novou expedici do Tibetu, do Antarktidy, financovanou Němci, která byla ve skutečnosti realizována. Jak bych ho mohl zajímat (Stilche), aniž bych mu sdělil a ukázal zprávy o expedici, to jsem nechápal.“
Otázka: „Kdo vám dal kopie vašich zpráv?“
Odpověď: „Vzal jsem je a odnesl je z budovy. Myslel jsem, že na tohle nemusím mít zvláštní povolení, protože jsem byl jejich autorem a mohl jsem si z pamětí znovu vybavit vše, co v nich bylo napsáno.“
Otázka: „Kdy měl Stilche v úmyslu dorazit do Moskvy?“
Odpověď: „Na konci listopadu tohoto roku. Měl jsem to přesně zjistit na německém velvyslanectví.“
Otázka: „Přiznáváte se sám vinným ze špionáže?“
Odpověď: „Ne, nepřiznávám, jednal jsem podle svého plánu a chtěl jsem zajistit, aby Němci financovali novou expedici. Slíbili, že na to přidělí asi 500 milionů zlatých rublů. Nepřiznávám se za vinného.“

Tajná expedice Džeržinského

Je to divné! Po těchto přiznáních 30. října byl Bljumkinův případ okamžitě uzavřen na příkaz shora. Byl vynesen rozsudek – vinen. Již 3. listopadu – jak se události rychle rozvíjejí! – většina členů Kolegia OGPU, kteří četli senzační protokol z výslechu o tajemstvích Tibetu, hlasovali za trest smrti. Téhož dne politbyro, které neznalo podstatu případu „zázračných zbraní“, potvrzuje rozsudek, a ten je okamžitě proveden.

Fantastická „zbraň bohů“ vypadá jako šílenství. Možná, že se Bljumkin opravdu zbláznil ve vězení nebo bujně fantazíroval v naději, že unikne na svobodu? Proč pak takový spěch s popravou?

Dzeržinskij vlastně poslal v září 1925 do Tibetu tajnou expedici deseti bezpečnostních důstojníků v čele s Bljumkinem, který pracoval ve vědecké laboratoři OGPU v Kraskovo (šéfem byl E. Gopus). Laboratoř byla součástí uzavřeného systému počátečních sovětských tajných policejních jednotek – oddělení OGPU Gleba Bokija, vzniklého ještě v roce 1918. Mezi jeho cíle patřily – posvátná tajemství, mystika, přenos myšlenek na vzdálenost, vliv kosmu na chování lidí, atd. Cílem expedice je hledat „město bohů“, shromažďovat informace o technologiích dříve neznámých zbraní … Bljumkin tam strávil několik let.

A co je nejdůležitější – 2,5 milionu dolarů, které byly nalezeny v bytě Bljumkina.

Obrovská suma v těch dobách. Němci by je nedali za výmysly šíleného blázna. V roce 1929, připomeňme si, se ještě Hitler nedostal k moci. Ale armáda v Německu toužila po pomstě za porážku v první světové válce, za národní ponížení Říše. „Zbraně bohů“ by se hodily. Kufr s penězi Bljumkinovi dali za zprávy, dokumentaci o zázračných zbraních. Mimochodem, později Hitler poslal svou tajnou expedici do Tibetu ve stopách Dzeržinského.

Čím lákala tato hornatá země zvláštní služby SSSR a Třetí říše? A kam se poděly Bljumkinovy zprávy?