Anglii navštěvuje 130 UFO za rok

Britská vláda zveřejňuje obrovské množství dříve tajných materiálů o UFO

Ukazuje se, že v 70 letech minulého století, v době vrcholící studené války, zajímaly Brity více než sovětské rakety mimozemšťané.
To ukazují odtajněné dokumenty o UFO – dosud více než 8500 stránek.

O setkání s létajícími talíři, s mimozemšťany, o únosech lidí… O tom všem uvědomělí britští občané podali hlášení.

V roce 1979 ministerstvo vnitra dokonce vytvořilo speciální manuál pro policii, hasiče a místní orgány. Něco podobného pro případ „havárie jaderného satelitu.“ To bylo kódové označení pro UFO.

Přibližně ve stejné době ministerstvo obrany otevřelo linku pro svědky. A ještě o rok dříve vznikl populární film o mimozemšťanech – „Blízká setkání třetího druhu.“ A počet „setkání“ s UFO se zvýšil z 435 (1978) na 750 (1979).

V listopadu 1990, posádka britské stíhačky Tornado zachytila nad Severním mořem „UFO velikosti dopravního letadla Hercules“.

Den před událostmi z 11. září 2001 bylo v Británii pozorováno najednou 15 UFO. Ale pak aktivita UFO začala klesat.

 


Obr.1 Důstojník RAF v důchodu vyfotografoval tento podivný úkaz v roce 2004 na Srí Lance. Snímek odeslal nadřízeným na leteckou základnu v Yorkshire. Popsal to jako „kotouč jako kobliha … oranžové barvy.“

 

Obr.2 V létě roku 2002 jakýsi muž telefonoval na britské ministerstvo obrany a hlásil, že vyfotografoval bombardér v hrabství Lincolnshire, a na snímku je jasně vidět „neidentifikovaný objekt ve tvaru trojúhelníku“…

 

Některé případy odborníci považují za dostatečně závažné.

Například 16. dubna 1978 bylo v Royal Air Force přijato rozhodnutí zahájit šetření poté, co 17 svědků v jižní Anglii hlásili, že viděli mimozemšťany v létajícím objektu ve tvaru doutníku. Někteří dokonce dodali, že tento doutník střílel oheň nebo ohnivé koule.

V listopadu 1978 proběhla ve Sněmovně Lordů tříhodinová debata o UFO – speciálně věnovaná tomuto tématu.

Lord Clancarty, který sám sebe nazývá ufologem, řekl, že eviduje tisíce tajemných návštěv.

Obr.3 Takové UFO bylo viděno nad Temží

 

Obr.4 Záhada z Oxfordshire. Objekt 12 metrů vysoký, vydával jasně růžové světlo. Čím se zabývali angličtí farmáři, že si nevšimli takové krásy? Tento nákres UFO načrtl očitý svědek.

 

Ruce, podobné drápům

V prosinci 1980 došlo možná k nejtajemnějšímu případu setkání s UFO ve Velké Británii. Šlo o takzvaný incident v rendelshamském lese (Rendlesham Forest incident in Suffolk). Příslušníci amerického letectvo viděli v blízkosti základny Royal Air Force Woodbridge, jasná světla, jakoby od malého letadla ve tvaru trojúhelníku.

Bohužel, ukázalo se, že soubory vojenského zpravodajství z období 1980 – 1982, ke kterému patří tento případ, zmizely…

Ale na internetových stránkách Ministerstva obrany se v roce 2002 objevila podivná svědectví.

Uvádělo se v nich, že v blízkosti Woodbridge se u neznámého objektu objevila skupina „bytostí, asi jeden a půl metrové výšky.“

Cizinci mluvili s americkým přízvukem, měli ruce „podobné drápům s třemi prsty a jedním palcem.“

Ve služebním zápisu Ministerstva obrany se uvádí: „Tento dokument – zřejmý padělek… bylo by velmi trapné, kdyby se někdy dostal do novin.“

V průměru bylo vojáky zaznamenáno 130 „setkání“ za rok.

 


Obr.5 a, b, c  Skica UFO ve Skotsku

 


Obr.6 UFO, viděné nad Liverpoolem. K obrázku byl připojen podrobný popis navigačních „světel“

 

Obr.7 Kresba znázorňující terén na planetě cizinců, na kterou byl unesen mimozemšťany očitý svědek. Popisoval město se dvěma nebo třemi obrovskými kopulemi, ve kterých žije milion obyvatel v každé.

 

Z ruských zdrojů