Kdo rýsoval v Nazce?

Nová hypotéza, která vysvětluje vznik obrazců na Nazce, představil profesor Leonid Ksanfomaliti (1) z Ruské Akademie věd.

Je to známý fyzik, který se věnuje výzkumu planet v Laboratoři fyziky planet Institutu kosmických výzkumů a se svou hypotézou vystoupil na konferenci „Horizonty astronomie – hledání mimozemských civilizací“.

  • „Na planině je „narýsováno“ 18 tisíc linií, jako schematické zobrazení lidí a zvířat. Linie vznikly odstraněním vrchní vrstvy kamene a štěrku až na hrubou skálu, která dokonale kontrastuje s okolím.
  • Takové množství a způsob vytvoření linií představuje neuvěřitelné množství vykonané práce – a nebo použití nějakých technických prostředků.“

Profesor Ksanfomaliti nalezl bod, ze kterého povstaly všechny obrazce. Tento bod je … 40 km nad Zemí! Bohužel není jasné, jak k tomuto výpočtu došel.

Ksanfomaliti je však opravdový vědec – konstruktér kosmických přístrojů, i autor knih o planetologii. V roce 2012 způsobil rozruch tím, že v přenosu sondy Veněra uviděl „škorpiona“ a vyslovil naději o existenci života na Venuši. (2)

Odkazy

(1) https://ru.wikipedia.org/
(2) http://www.mk.ru/