Starověké pyramidy v Antarktidě?

Již dlouho vzrušuje záhadologickou komunitu bezprecedentní objev v Antarktidě – objev pyramidy, podobající se velmi těm egyptským.
A jsou tři, stejně jako na náhorní plošině v egyptské Gíze. Jen nejsou umístěny tak blízko u sebe: dvě z nich jsou od 16 km od pobřeží, a třetí je na břehu. Jen vypadají velmi uměle.

A kdo že to udělal takový šokující objev, který by prý mohl vést k tomu, abychom přehodnotili a přepsali celou historii Země?

Přinesla to zpráva na webových stránkách Scienceray.com, odvolávající se na jakýsi tým osmi vědců z USA a Evropy. Neuvádí však ani jména škol, ve kterých vědci pracují, ani jejich jména.

Na internetu unikla jen nejasná fotografie a krátký videozáznam (1).

Obr.1 Hora neobvyklého tvaru v pohoří Winson – nejvyšší pohoří v Antarktidě, vyfotografované ze dvou různých úhlů. Foto: mountainguides.com

Ale jedna stopa, vedoucí k autorům senzace, byla nalezena. Na videoklipu je logo ADG (UK).

Jak se ukázalo, tato skupina pochází z Velké Británie a má název Alien Disclosure Group. Tvrdí, že funguje jako WikiLeaks – mezinárodní internetový projekt, zveřejňující dokumenty, odhalující tajemství politiků.

ADG prý podle jejich vzoru publikuje důvěrné zprávy o UFO a mimozemské technologii.

Na jejich webových stránkách alien-disclosure-group.com se tvrdí, že mají své zdroje ve více než 500 členech vlády, armády a zpravodajských služeb. A právě z jednoho tohoto zdroje unikly informace o pyramidách v Antarktidě…

Videoklip, pocházející od Stephena Hannarda, badatele UFO z již zmíněného ADK, kde se hovoří o pyramidách v Antarktidě – je bohapustý výmysl.

Byly v něm ukázány tři fotografie „pyramid“, a dvě z nich už byly identifikovány. Je to jen hora neobvyklého tvaru v horském masívu Winson – nejvyšším pohoří v Antarktidě, vyfotografovaná ze dvou různých úhlů. Snímky byly ukradeny podvodníkem z blogu horolezce, který navštívil tyto hory v roce 2010. (2)

Na třetím snímku se pyramida nachází u pobřežního útesu – je to fotomontáž, protože se jedná o okraj ledového příkrovu, který je v neustálém pohybu, od kterého se ulamují ledovce a ledová pole. Postavit tam pyramidu nemá smysl, pokud by někdo nechtěl, aby se brzy utopila v oceánu. 🙂 Obr.2:

Stephen Hannard z Аlien Disclosure Group byl už jednou usvědčen za uvedení falešného videa o mimozemšťanech a UFO. (3)

Zdá se, že ho to nijak nepoučilo…

Odkazy

(1) http://www.youtube.com/watch?v=stKJJ6xWYFY
(2) http://www.mountainguides.com/wordpress/2010/12/01/vinson-antarctica/vinson-team-at-camp-1-2/
(3) http://www.examiner.com/article/viral-roswell-ufo-video-revealed-as-a-hoax

Čtěte: