Kde se vzalo chemtrails?

Konspirační teorii chemtrails vytvořili přívrženci rasistické ideologie…

Konspirační teorie o chemtrails vznikla v Ohiu v roce 1995. Je svědectvím toho, co může vzniknout z odporné aliance mezi dvěma muži vyznávající velmi pochybné hodnoty. Tito dva byli Larry Wayne Harris a Richard Lew Finke.

Již v osmdesátých letech byl Larry Waine Harris zapojen do rasistické organizace Árijské národy (Aryan Nations). Tajné služby jej vyšetřovaly před návštěvou tehdejšího prezidenta George Buse staršího. (1)

V roce 1995 Larry Harris pracoval jako inspektor septiků a studní pro Superior Laboratories v obci Columbus. Podle soudních záznamů použil hlavičkový papír svého zaměstnavatele k objednání bakterií dýmějového moru ze soukromého výzkumného ústavu typových kultur American Type Culture Collection (ATCC) (2), kde se tyto bakterie soustřeďovaly pro vědecký výzkum. Představitelé této společnosti upozornili federální úřady, kteří pak našli lahvičky s baktériemi tohoto moru u Harrise v kanceláři. Byl obviněn z vícenásobného podvodu – uvádění klamavých informací v objednávkách. Dostal podmínku.

V době jeho zatčení nebylo nezákonné držet tento typ bakterií, ale později tento Harrisův případ přesvědčil Kongres k přijetí odpovídajících zákonů, takže dnes je těžší získat smrtící patogeny, jako je dýmějový mor.

V roce 1995 Harris zveřejnil na Internetu knihu „Bacteriological Warfare: A Major Threat to North America.“ (Bakteriologická válka: velká hrozba pro Severní Ameriku). (3) Kniha byla neziskovou organizací Southern Poverty Law Center (4) označena za příručku pro bioteroristy. Harris je na jejich seznamu mezi „40 falešnými vlastenci“.

V roce 1998 zase Harrise zatkli – tentokrát za výrobu a skladování biologické látky. Existovalo podezření, že jde o antrax a že existuje spiknutí za účelem použít ho jako zbraň.

Rok předtím, podle přísežného prohlášení podaného k jeho zatykači Harris řekl určité skupině lidí, že měl v plánu v roce 1995 vypustit dýmějový mor v newyorském metru, kde by jeho šíření po metru způsobilo smrt statisíce lidí. Harris tvrdil, že byl licencovaný mikrobiolog a že byl zaměstnán u CIA, ale toto tvrzení se nepotvrdilo, ani to není pravděpodobné.

Harris mezitím na Internetu publikoval další on-line knihu: „Encyclopedia of Bioterrorism Defense“, (Encyklopedie obrany před bioterorismem“). (5) Editorem a vydavatelem knihy je Richard L. Fink, který shodou okolností vydal první známý popis konspirační teorie o chemtrails.

Finke a Harris byli v roce 1995 členy Vlasteneckého hnutí a Árijského bratrstva. Spolu vytvořili jakousi brannou výchovu na zotavení po biologické válce a poradenskou firmu s názvem LWH Consulting a zahltili internet varováním o bezprostředním biologickém útoku z Iráku. Kritici tvrdí, že tato záplava varování neublížila prodeji internetových knih.

Richard Fink (obr.1) sám sebe popsal jako „spravedlivého frajera“ a byl šéfem pravicové křesťanské rozhlasové stanice, WLRY. (6) Vysílání této stanice představuje souvislý proud vystoupení rádiových pastorů a křesťanské hudby, a návratu k Rock ‚n Rollu. Odkazy z internetových stránek prozrazují velmi znepokojující pravicovou platformu. Odkazují na takové stránky jako Be A Voice – For Life (Buď hlasem doživotně), American Center of Law and Justice (Americké centrum zákona a spravedlnosti) a World Watch Daily.

Jeden z takových odkazů, nazvaný Černá genocida, vedl na stránku definující černou genocidu ne jako systematické a plánované vyhubení celé národní, rasové, politické či etnické skupiny, ale jako na výsledek činů afro-amerických dívek a žen, které prošly interrupcí. Toto je na jejich stránce: „Nejnebezpečnější místo pro Afro-američany je děloha afro-americké matky.“

První známý popis konspirační teorie „chemtrails“ se objevil v roce 1997 v komentáři dnes už neexistující internetové diskusní skupiny s názvem BIOWAR-L. Moderátor skupiny, Wes Thomas z Forestville (Ohio) byl znepokojen podobností symptomů, které se objevily u vojáků po válce v Perském zálivu. Vytvořením této skupiny Thomas představil veteránům místo, kde mohou sbírat a porovnávat své informace a organizovat své aktivity. Veteráni nakonec přinutili americkou vládu, aby tento syndrom uznala, a po válce v Zálivu dostal také své jméno. (7)

Teorii o chemtrails popsal Richard Finke v diskusi 18. září 1997 jako varování o „smrtících leteckých čarách nad našimi hlavami“.

Dlouhými komentáři, doplněnými vykřičníky Finke oznamoval, že jeho vlastní výsledky laboratorních testů vzorků a paliva a vody v Marylandu a Pensylvánii dokazují nálezy toxinu, zvaného dibromethan (EDB) (8), což souvisí s „čarami na nebi“.

„Čáry po celém nebi nejsou contrails. Čáry jsou rozprašované a mohou tam setrvat hodiny, přičemž pomaloučku klesají k zemi … EDB je jen jedna z možností Nového světového řádu (NWO), aby nás vyhladili a abychom onemocněli oslabením našeho imunitního systému… tyto chemikálie mohou způsobit i neplodnost. Nezapadá to do jejich plánů kontroly populace?“ (…) „Nyní máme důkazy, že naše vláda používá chemické látky na obydlených územích, přidávají je do paliva stíhaček. Podívejte se někdy nahoře na sprejové čáry za vojenskými letadly, které létají tak vysoko – symbol moci Ameriky. Podívejte se znovu!“ (…)¨“Když se podíváte nahoru … vidíte vojenská letadla, jak vytvářejí obrazce po celé obloze sprejovými čarami. Ten kouř je široký a neodchází. Když se dostane do kontaktu se slunečním světlem, mění se na purpurovou barvu, pak se to svinstvo zatáhne do purpurového oparu. “ (…) „Tato celá věc smrdí vládním programem depopulace.“

Tento příspěvek v podstatě obsahuje většinu omílaných charakteristik chemtrails, které se dodnes objevují v diskusích:

1. Chemtrails čáry setrvávají na obloze, zatímco contrails nikoli
2. Chemtrails vytváří zlá elita, která tímto záměrně zabíjí obyčejné občany
3. Chemtrails čáry se používají jako prostředek k ovládání populace.
4. Chemtrails je součástí chemické a biologické války
5. Chemické látky, tvořící chemtrails jsou přidávány do leteckých paliv.
6. Vojenská letadla vytvářejí čáry na obloze.
7. Chemtrails má ovlivňovat počasí, jde to typ geoinženýringu nebo na zmenšování ozónové díry (což se přidalo později)

Finkovy laboratorní výsledky už nezkontrolujeme – zemřel 5. května 2011. Novinář Jay Reynolds se pokoušel získat od Finka tyto výsledky, ale ten jen odpověděl: „Ručím za pravdivost vědeckých podkladů, ale musím mlčet o samotné laboratoři. Už strašně zemřelo sedm lidí, kteří se pokusili tyto informace dostat ven.“ (9)

Larry Harris byl také velmi aktivní v internetové polemice o chemtrails, popisováním své teorie o bioterorismu a popsal různé „výsledky palivových vzorků“. Stejně jako u Finka ani jeho „výsledky laboratorního zkoumání“ nikdy nespatřily světlo světa.

Dnešní slovo „chemtrail“ se poprvé objevilo 8. ledna 1999 v článku Williama Thomase „Contrails – jed z oblohy“. (10)

Bylo to Thomasem následně použito v rozhlasové relaci při rozhovoru s prokazatelně ustrašeným moderátorem Artem Bellem (11). Ten okamžitě po rozhovoru zpozoroval chemtrails nad svým domem v Nevadě a zakrátko onemocněl.

Další knižní vydavatel a prodejce Will Thomas (obr. 2) (12) mluví a píše o chemtrails od roku 1997. Jeho díla si často odporují. Jeden kritik napsal: „Pro malou menšinu, kteří věří, že chemtrails existují, působí jako jejich mluvčí, který stále a stále lže o existenci chemtrails … ukazuje to dramatický obraz člověka, propagujícího podvod … za účelem dosažení zisku … a ne znepokojeného jedince, který se zajímá o blaho průměrného občana.“ (13)

Mainstream toto téma zcela neignoruje. New York Times zveřejnil články o chemtrails v letech 2002 a 2006, jakož i ukázku filmu v roce 2005 (14), který obsahuje ironické výrazy: „Tento pozoruhodný jev zcela ignorován mainstreamem.“ Téma zahlcuje Internet s nadměrným počtem blogů a soukromých internetových stránek.

Konspirační teorie o chemtrails padla na úrodnou půdu u mnoha lidí, hledající spiknutí za každou cenu. Přivedla k životu celé hnutí ustrašených, ale také nesnášenlivých a zabedněných lidiček, neschopných přijmout jakékoli rozumné argumenty. (15) Stává se proto častým terčem recesí a posměchu… (16)

Odkazy

(1) http://edition.cnn.com/US/9802/19/fbi.arrest.pm/
(2) http://www.atcc.org
(3) http://www.101rl.com/survivalfiles/files/chem/bacteriological%20warfare.pdf
(4) http://www.splcenter.org/
(5) http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/0471686786.ebd0168.pub2/full
(6) http://www.wlry.org/
(7) http://is.muni.cz/th/128140/pedf_b/, http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War_syndrome
(8) http://en.wikipedia.org/wiki/1,2-Dibromoethane
(9) http://goodsky.homestead.com/files/evolution.html
(10) http://www.netowne.com/environmental/contrails/willthomas/contrails.htm
(11) http://en.wikipedia.org/wiki/Art_Bell
(12) http://www.willthomasauthor.com, http://en.wikipedia.org/wiki/Will_Thomas
(13) http://supercell.org/thomas902.html
(14) http://movies.nytimes.com/movie/315258/Chemtrails/overview?scp=1&sq=chemtrails&st=cse
(15) Úvod do studia „chemtardů“. KPUFO.CZ, 4.5.2011, Úvod do studia „chemtardů“ – Slovenská záhadologia a ufológia (kpufo.eu)
(16) http://www.facebook.com/ProChemtrailsAGeoinzenyring

Podle: