Podivná bytůstka

Podivná bytůstka z pouště Atacama má konkurenci
Steven Greer (1) představil v roce 2013 veřejnosti nález podivné, jen 15 cm vysoké bytůstky ve filmu Sírius (USA, 2013). (2)

Měl to být konečně důkaz o mimozemských návštěvách. Skeptici si byli jisti, že to nebylo nic víc než nestoudná propagace filmu.

Malá mumifikovaná postava – lépe známá jako Ata – byla nalezena v chilské poušti Atacama v roce 2003.

Genetické testování – i když není zcela jednoznačné – ukázalo z 91 procent shodu s člověkem. Zbylých 9 procent je sporných a podle Greera by mohly být důkazem o novém druhu, mimozemském a lidském hybridu, který vzdoruje všem vysvětlením…

Budou proto následovat další analýzy, které by mohly pomoci rozluštit záhadu.

Podle dosavadní diskuse vědců je Ata buď člověk, který žil šest až osm roků, zatímco jiní trvají na tom, Ata byl mumifikovaný předčasně narozený lidský plod.

V knize “Search for the Shrunken Heads” (Hledání zmenšených hlav), si Greg Newkirk všiml fotografie, na které Robert Ripley v roce 1930 drží velmi malého humanoida. Je zajímavé, že Robert Ripley nazval tuto postavičku jako Atta Boy, rovněž po poušti Atacama. Nenalezl ji však v Chile, ale v Peru. Jeho figurka je také 15 cm vysoká.

Stvoření má být podle Ripleye mumifikovaný lidský plod. Právě region Atacama byl známý těmito zvyky a vznikla zde nejstarší mumifikační praxe ve světě.

V Chinchorro lidé uměle mumifikovali plody a děti již před 7000 lety, ale nevíme proč.

Navíc oblast Atacama je také oblast, ve které se dělaly „lebeční úpravy“, stejně jako v některých peruánských oblastech. Týkaly se zejména záměrného tvarování lidské hlavy do kuželového tvaru.

Badatelé tedy budou muset pátrat po původu této postavičky v soukromém Ridleyově archivu v Orlandu na Floridě.

I když je stále řada otázek otevřených, Greerův malý Ata je opravdu jen člověk, ať už je to scvrklý, deformovaný, nebo mumifikovaný plod. Je jisté, že nadšenci do UFO byli využiti a zmanipulováni Stevenem Greerem.

To, co bylo nalezeno v poušti je divné, ale Robert Ripley našel něco stejně divného, ale, na rozdíl od Greera, nepotřeboval vyvolávat senzace o novém lidském druhu nebo prodávat povídačky o volné energii.

Odkazy:

(1) Steven M. Greer – Wikipedia

(2) Sirius (2013) | ČSFD.cz (csfd.cz)

Podle: