Podivné útvary na snímcích z Marsu (18)

Na Marsu stojí tajemný monolit

Podivnou obdélníkovou stélu vyfotografovala americká výzkumná sonda Mars Reconnaissance Orbiter

Šokující snímek byl pořízen z výšky asi 300 kilometrů ve vysokém rozlišení. Monolit byl snadno viditelný. Je charakteristický svým obdélníkovým tvarem, který činí dojem, že jde o uměle vyrobený sloup. Experti odhadují, že výška kamene asi 5 metrů.

Zastánci mimozemského života zajásali – konečně byly objeveny stopy inteligentního života na Marsu.

Výzkumníci z Arizonské university, odpovědní za provoz sondy odpověděli, že je však příliš brzy. Podle nich je objekt obdélníkový, ale nic víc. I na zemi je řada naprosto přírodních útvarů ve tvaru obdélníků i dalších geometrických tvarů. A s největší pravděpodobností právě sonda vyfotografovala právě takový kámen. A my bychom jej neměli nazývat monolitem, nebo artefaktem, který by naznačoval umělý původ objektu.

A skutečně, pokud je obrázek větší, „monolit“ přestane vypadat tak uměle. Je zřejmé, že je zúžený na špičce. A přesto podivně vyčnívá nad povrch, naprosto osaměle. Nadšenci opět tvrdí, že zde NASA něco skrývá.

Obr. Objekt při různém zvětšení

Obr. Místo na Marsu, kde byl objeven monolit

Obr. Monolit na Marsu

Obr. Před odletem na Mars budou Američané rok nebo dva kroužit kolem asteroidů ve své nové kosmické lodi Orion.

Co stojí na Phobosu?

Astronaut Edwin (Buzz) Aldrin, Jr. – muž, který druhý vkročil na povrch Měsíce v roce 1969, vystoupil s myšlenkou přistání na Phobosu. Na jedné z televizních stanic v USA, řekl: „Měli bychom navštívit měsíce Marsu.“ A vysvětlil, proč by měl být první cíl Phobos.

„Je tam monolit,“ řekl Aldrin, „což je velmi zvláštní struktura pro tento malý měsíc ve tvaru brambory, který dělá jeden oběh kolem Marsu každých 7 hodin.“

Podle něj všichni, kdo viděli fotografii monolitu na Phobosu, nepochybují o tom, že je uměle postaven.

Kdo to postavil? Buzz neví. Zdá se, že z této odpovědnosti se vykroutil velmi filosoficky: „No, vesmír … Pokud chcete, Bůh …“

Ufologové samozřejmě věří, že objekt postavili mimozemšťané.

NASA přítomnost monolitu – o velikosti pětipodlažního domu – nijak nekomentovala.

Aldrin však řekl – „Pokud bychom měli letět na Phobos a nenavštívit místo s monolitem, pak tam vůbec nemusíme letět.“