Bitvu u Kurska pomohlo vyhrát UFO?

Jednou z klíčových událostí Velké vlastenecké války se stala Bitva u Kurska. Odehrála se v létě 1943.

Málokdo ví o epizodě, která se stala 26.srpna 1943. Jak legenda vypráví, uprostřed bitvy se nad liniemi objevil neidentifikovatelný létající objekt, který před očima svědků zničil celou kolonu německých tanků „Tiger“.

Zde je výňatek z dopisu bývalého velitele čety, poručíka Gennadije Žalaginova, který napsal předsedovi Komise pro anomální jevy, profesoru Felixu Ziegelovi:

„26.srpna 1943 na místě kurského výběžku v předním pásmu – Romanovka, Tretij Chutor, Poljana a Chomutovka – se mi podařilo pozorovat vzácný jev.

Dělostřelecká příprava začala po 9 hodině ráno. Po 30 – 40 minutách naše baterie přenesla palbu do hloubky nepřátelské obrany a já vyšel z pozorovacího bodu a po kontrole německé přední linie můj pohled upoutal na objekt tvaru srpku, pohybující se při velmi vysokých rychlostech jihozápadním směrem a brzy zmizel z dohledu.

Barva předmětu zpředu i zezadu byla tmavě ocelově barvy s odstíny a uprostřed světle oranžové. Zdálo se mi, že je to obrovský delfín, tak, jak se střední část objektu tu zmenšovala, tu zvětšovala…“

Podle zprávy, sestavené pracovníky kontrarozvědky, UFO vyzářil paprsek směrem k nepřátelské koloně tanků. Předním „tygrům“ se zastavily motory, a zastavily se. Po chvíli se však daly do pohybu a začaly hořet. Sovětská vojska v té době nestřílela. Mimochodem, v archivech SMERŠ se zachovala kresba jednoho ze svědků, která zobrazuje dělostřeleckou baterii a na obloze visící „talíř“.

Nicméně, nikomu v té době nepřišlo na mysl, že by „objekt“ mohl mít mimozemský původ, tak jako je tomu v dnešní době. Účastníci bitvy u Kurska byli přesvědčeni, že jde o novou tajnou zbraň nějaké cizí velmoci. Zpočátku byla přičítána nacistům. Ale proč by napadla vlastní tanky?

„Žádné“ létající talíře němečtí vědci vytvořit, samozřejmě, nemohli,“ – řekl náměstek ředitele Výzkumného leteckého ústavu, akademik Vasilij Verozin. „Vědecké a technické myšlení směřovalo tehdy jen k jednomu směru – proudovému a reaktivnímu pohonu. U nás se realizovalo v masovém měřítku v podobě systémů polního raketového dělostřelectva, „Kaťuša“, a Němci jako první na světě použili balistické rakety, V-2. Zvláště k ní směřovalo úsilí naší i americké rozvědky.“

Podle jiné verze tajemné letadlo patřilo Američanům. Ale není žádný důkaz na podporu této verze.
Za Velké vlastenecké války se udála řada neobvyklých jevů.

Tak třeba v předvečer vypuknutí války viděli na jednom místě lidé obraz plačící Panny Marie.

A během téže bitvy u Kurska ruským vojákům prý jakoby Panna Maria ukazovala rukou na západ, jako by předpovídala vítězství nad nepřítelem.

Podle vzpomínek A.V. Ušakovové z Prokopjevska v Kemerovském kraji: „Jako dítě jsem před Velkou vlasteneckou válkou viděla „bitvu na nebi“. Ve večerních hodinách, v 10 hodin, když jsme šli ven ze sauny s tetou, jsem se podívala na oblohu a vykřikla strachem. Bojovali tam jezdci na obřích koních. Hrozná bitva se konala v tichu, jako ve zpomaleném filmu. Teta, pohlédla na oblohu, silně mi stiskla ruku a zrychlila chůzi. V noci jsem nemohla spát, znovu jsem vyšla na ulici, ale obloha už byla čistá. Nikdy více jsem neviděla nic takového!“

V roce 1985 došel do Komise pro anomální jevy, kterou vedl F.J. Ziegel (obr.3), anonymní dopis.

Událost, popsaná autorem, se odehrála v létě roku 1940 v ukrajinské vesnici, v blízkosti Jižního Bugu.

V noci někdo z vesničanů vyšel na dvůr a spatřil záhadný objekt na obloze. Pohyboval se od Oděsy ve směru na Vinnice a Brest, držel se 300-400 m nad zemí.

Délka objektu byla, podle autora, asi dva metry, tloušťka na jeden a půl prstu. UFO neustále měnilo barvy: z tmavě červené, oranžové, zelenomodré, bílé … letělo velmi pomalu a neměnilo rychlost.

Téměř všichni vesničané vyběhli ze svých domovů, aby sledovali ten zázrak. A z nějakého důvod mnozí mluvili o tom, že bude válka. Zážitek vyvolal velmi negativní emoce, i když létající objekt vypadal velmi krásně. Následující rok se proroctví o válce naplnilo…

Takže jedni při pozorování podobných objektů je měli za zlá znamení, a jiní je považovali za vojenskou techniku. Hypotéza, že pocházejí z jiného světa, ještě nebyla vyslovena.

Podle: http://www.yoki.ru/anomalous/unreal/26-10-2013/404213-ufo-0/