Vypustilo nacistické Německo první družici?

Po internetu se začala šířit podivná zpráva.

Již začátkem čtyřicátých let minulého století měl Wernher von Braun (1912-1977) vizi satelitů, obíhajících kolem Země (což by v té době znamenalo mít je výlučně pro vojenské účely).

První zkoušky s takovým projektem, který se nazýval Projekt „Kuenstlicher Mond“ ( „umělý měsíc“), se měly provádět od roku 1944.

První studie uvažovaly o sférickém satelitu o hmotnosti 200 kg, který měl být vyslán na nízkou oběžnou dráhu Země pomocí třístupňové rakety sestávající z kombinace raket A-10/A-4/A-5. Druhý projekt, vypracovaný „skupinou Kammler“ (v čele s generálem SS Hansem Kammlerem) v Peenemündu (německé středisko pro vývoj raket v Baltském moři), se jmenoval „Satelloid“. Mělo jít také o sférický předmět, a měl být vybaven kamerami a rádiovými anténami. Měl se pohybovat asi 500 km nad Zemí a měl mít i vnitřní energetickou jednotku, která by se použila na korekce dráhy. V Kochelu (Horní Bavorsko v Alpách) se pro zkoušky ve větrném tunelu postavila maketa ve zmenšeném měřítku.
Blížící se konec druhé světové války a různé nevyřešitelné problémy s dopravou satelitu na oběžnou dráhu znamenaly, že všechny práce ustaly.

Po válce na základě získaných německých údajů došlo k vývoji satelitů „Sputnik“ (1957, SSSR), a „Vanguard“ (1958, USA).

Tolik údaje z internetu.

Jde samozřejmě o výmysl. O satelitech neuvažoval jen von Braun, ale o 40 let před ním už Konstantin Ciolkovskij (1857-1935). Ale oba mohli jen snít. Nic takového nemohli provést.

Kde se ale vzal takový nesmysl?

Firma UNICRAFT, známá výrobou modelů „vzácných typů“, především německých letadel a zbraní 2. světové války, nabízí na EBAY ke koupi model právě tohoto německého satelitu, samozřejmě vyvedeného s nezbytným nacistickým trámovým křížem. A k tomu zřejmě dala do oběhu tuto pohádku, aby se hračka lépe prodávala…

Možná by nebylo potřeba se takovým nesmyslem vůbec zaobírat. Případ však není ojedinělý. Má skrytý význam – povýšit v myslích neználků úroveň nacistické techniky. Jen se podívejte, říká to hlupáčkům s nahnědlými mozky – ne sovětský Sputnik, nebo americký Vanguard, všechno bylo jen opsáno od skvělých německých vědců.

Podvědomě to říká – podívejte na skvělé nacistické vynálezy, tedy na skvělý nacismus obecně. A to stále funguje, stále je to schopno otravovat mysl lidí.

Dnes více než dříve…